Výborná jednoduchá paradajkovo-bylinková polievočka fotorecept
Toto je jeden z mojich najstarších polievkových počinov. Už som ju veľmi dlho nerobila a dnes mi prišla na chuť. Dnešná verzia je Zobraziť celý popisToto je jeden z mojich najstarších polievkových počinov. Už som ju veľmi dlho nerobila a dnes mi prišla na chuť. Dnešná verzia je takmer úplne diétna (bez tuku ale so štipkou cukru), pretože musím obmedzovať tuky.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 600 g čerstvé |
|
| 1 ks (alebo klasická) |
|
| 1 hrsť (čerstvé - bazalka, oregano, tymian, šalvia) |
|
| 2-3 strúčiky |
|
| 1/2 ČL |
|
| podľa chuti |
|
| 1 ČL (alebo biely) |
|
| 150-200 ml |
|
Postup
-
1
Do hrnca dáme umyté a zhruba na štvrtiny pokrájané paradajky, cibuľu prekrojenú na štvrtiny (ja som dala červenú), 2-3 očistené strúčiky cesnaku, čerstvé bylinky (ja som dala oregano, tymian, šalviu a bazalku). Podlejeme vodou, pridáme soľ a čerstvo mleté čierne korenie, premiešame, prikryjeme a varíme cca 20 minút - pokiaľ nie sú paradajky rozvarené.
-
2
Rozmixujeme, prepasírujeme, dochutíme troškou hnedého alebo klasického cukru a podávame.
-
3
Kto chce môže pridať na začiatku kúsok papriky alebo kúsok škorice a klinček. A podávať napríklad s mozzarellou alebo posypanú parmezánom. Ja som dnes mala chuť na základnú paradajkovo-bylinkovú chuť.









šikovná gazdinka - už máš zásoby na zimu, keď nie sú čerstvé paradajky, tiež používam domáci pretlak ;-)