Krehký jablkovo-tvarohový mrežovník fotorecept
Náš víkendový koláč.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 500 g |  | 
|  | |
| 1 bal. |  | 
| 180 g |  | 
| 250 g |  | 
| 2 ks |  | 
| 2 PL pochúťková |  | 
| Jablková plnka: | |
| 1,5 kg (nakrájané na kocky) |  | 
| 2 PL |  | 
| 100 ml |  | 
| 1 bal. |  | 
| 1 KL |  | 
| Tvarohová plnka: | |
| 600 g |  | 
| 2 PL |  | 
| 1 bal |  | 
| 3 PL pochúťková |  | 
| z 1 citróna |  | 
Postup
- 
                                                    1
                                                    Najprv som si pripravila jablká, ošúpala, vyčistila od jadrovníkov a nakrájala na malé kocky, vložila som do rajnice, pridala cukor a nechala chvíľu variť. Malinový puding som zmiešala s vodou, pridala k jablkám a zahustila. Napokon som pridala škoricu a plnku nechala vychladiť.   
- 
                                                    2
                                                    Hladkú múku som preosiala, pridala som k nej soľ, prášok do pečiva, cukor a maslo.   
- 
                                                    3
                                                    Všetko spolu som zmrvila...   
- 
                                                    4
                                                    ..pridala som vajcia a smotanu a všetko som zmiesila.   
- 
                                                    5
                                                    Vypracovala som nelepivé cesto a rozdelila na 2 časti a nechala som ho 1 hodinu odpočívať.   
- 
                                                    6
                                                    Kým cesto odpočívalo, pripravila som si tvarohovú plnku. Tvaroh som mala hrudkovitý, pridala som cukor a dobre premiešala. Pridala som smotanu a Zlatý klas, všetko premiešala. Napokon som nastrúhala citrónovú kôru.   
- 
                                                    7
                                                    Priamo na papieri na pečenie som cesto rozvaľkala. Vôbec ho netreba podsýpať, pracuje sa s ním dobre. Vložila som ho do plechu (27x37 cm) aj s papierom.   
- 
                                                    8
                                                    A začala som ukladať plnky striedavo, jablkovú a tvarohovú na šikmo.   
- 
                                                    9
                                                    Všetka plnka uložená.   
- 
                                                    10
                                                    A z druhej polovice cesta som vytvorila mriežku.   
- 
                                                    11
                                                    Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekol sa 40 min. Upečený koláč som nechala chladiť na mriežke. Musí úplne vychladnúť, nesmie sa krájať skôr, lebo cesto je krehké a bude sa lámať.   
- 
                                                    12
                                                    Už vychladnutý koláč som krájala na rezy. Prajem vám dobrú chuť.   


 
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                    




 
                                                        
                                                     
 


Diskusia k receptu