Pannacotta s acidkom fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 27. marca 2014
Pannacotta s acidkom (fotorecept)
Foto: tatranka

Recept bol uvedený v časopise + 7 dní. Pannacottu som nikdy nerobila,a ako sa poznám,láka ma neznáme. Hneď som ju veru vyskúšala. Želatinu Zobraziť celý popisRecept bol uvedený v časopise + 7 dní. Pannacottu som nikdy nerobila,a ako sa poznám,láka ma neznáme. Hneď som ju veru vyskúšala. Želatinu som pridala o jeden plátok viac,lebo mi slabo tuhla. Namiesto troch plátkov sú štyri. Tiež hnedý cukor som pridala o lyžicu viac .Tiež vanilku. Takto ja postupne mením recepty.Nie vždy recept ukončím podľa návodu.No tento recept je naozaj chutný a občerstvujúci.Pannacotta ma prekvapila svojou jemnou konzistenciou a výbornou občerstvujúcou chuťou.

20 minút
príprava
6 zohrievanie minút
na 60 °C

Suroviny

250 ml
250 ml (alebo kefír)
4 plátky
3 pl
Ozdoba:
1 pl
3 - 4 štvorčeky
5 - 6 kusov




Postup

  1. 1

    K celému receptu je len tento obrázok.Totiž,recept je veľmi jednoduchý a aj na prípravu veľmi ľahký. Plátky želatiny ponoríme na tri minúty do vody. Šľahačkovú smotanu s hnedým cukrom zohrejeme,ale nedovolíme,aby nám zvrela! Namočené plátky želatiny vyžmýkame,/ vodu nepoužívame / ! Za stáleho miešania plátky pridávame k teplej smotane a stále miešame.Necháme ju dobre rozpustiť! Keď máme želatinu rozpustenú,pridáme kefír zmiešame,dobre premiešame a vlievame do sklenených misiek, alebo do silikónových foriem potretých olejom. Necháme schladiť,ideálne na celú noc. Vyklopíme a servírujeme so sezonným ovocím. Ja som zvolila jahody a čokoládu. Bola som milo prekvapená,aká je lahodná a občerstvujúca pochúťka pannacotta.

    Pannacotta s acidkom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vyskúšajte,myslím,že táto dobrota spestrý váš jedálniček.

    Pannacotta s acidkom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dnes som vyskúšala aj s karamelom.Pridávam obrázok.

    Pannacotta s acidkom (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

akeber
Krásne foto, s acitkom som ešte neskúšala. Recept sa mi páči ukladám dávam 5 hviezdičiek :-)
alex37
krásne, svieže, ani ja som ešte s acidkom nerobila, formičky mám, jahody mám, čokoláda sa vždy nájde :-) ukladám ****** a ďakujem za krásny rcpt.
elisticka
robila som bolo vynikajuce ale tvoje nazdobene kraaasa !!!!!!!!!!!!!!
daguska
Velmi zaujimave,vyskusam po prvy krat,vzdy ma na tomto recepte odradzalo mnozstvo slahackovej smotany.Takto sa mi to paci,lem je tu cokoladu vynecham.
izabella929
@tatranka...nie čo tak krásne som ešte nevidela z tak jednoduchých surovín...úžasné a tiež aj dozdobovanie s čoko chválim...) pekné. zaujímavé a chutné...)
amelie
ak chcem niečo pochváliť, často to už tesne predo mnou urobila @isabelle a navyše akoby mi slová brala rovno z úst... a určite tvoj recept aj ona ohviezdičkovala:-)))
hanak
@tatranka , k takýmto "čudom" majú moje chuťové štamperlíky veľmi dobrý vzťah. Kamarátia sa aj s pochúťkovou smotanou. Keby som acidko nahradil pochúťkovou smotanou, nesprzním tým Tvoj pekný recept? Ináč, veľmi pekne profesionálne foto, takisto aj krásne naaranžované. 5*****
medovnicek
už som panna cottu jedla a chutila nám, vyskúšam ju pripraviť podľa tvojho receptu
jerica
Martuška, krásne spracované a ešte aj výbornéé , ako všetky tvoje recepty, je to za tutovku !! aj kk, aj ***** .
pusta
nádherný recept ako vždy, martuška :-)
*****
tatranka
Ďakujem vám,len musím podotknúť,že aj mňa teraz tento recept dostal a to som už veru všeličo navarila nachystala.Má mnohé variácie,čo sa mi veľmi páči.No a hlavne nie je náročný.!
mariamka
naozaj az slinky tecu, dnes som cely den myslela, ze nesmiem zabudnut kupit acidko, hrozne ma to nakoplo, a mam aj jahody z Lidla, dakujem za recept p. @tatranka , urcite toto vyskusam, krasne fotky!
havino
no to je nádherné a že s acidkom, kupujem ho veľmi často, ale takúto som ešte nepočula, určite nezabudnem na to, ked ju budem robiť, vyskúšam, všetko na jednotku s 5 *
mariamka
tak hotovo, ledva sme vydrzali do rana, ale stalo to zato! vyborne, dala som 2 PL cukru a jednu vanilku, a asidka asi 3 dl, naozaj lahodna, osviezujuca chut, dakujem za krasny recept p. @tatranka , odporucam vsetkym tuto dobrotu :)

tatranka
@mariamka , asi tak ako ty,aj ja som bola výsledkom nadšená.Pannacotta sa ti krásne vydarila a hlavne že chutila.Aj ja som ju už od vtedy robila aj druhý krát.
Fotka je krásna.Ďakujem za tvoj kom spätný komentárik.Teší ma to.
tatranka
Tá pannacotta si ma tak získala,že vymýšľam možné variácie na rôzne chute.Dnes som ju kombinovala s pomarančovým karamelom.No niečo úžasné !!!!!!!!!
Len som skaramelizovala cukor a do neho som pridala z dvoch pomarančov šťavu.Nechala som šťavu zredukovať.Bolo by sa hodilo priliať aj trochu šľahačkovej smotany,ale tú som už nemala.Aj tak bola pannacotta výborná !


mariamka
pomaly ale isto sa stavame zavisli na vasom dezerte mila p. @tatranka :)) uz tu isti clenovia reklamovali, ze sa im neuslo, a ja rada robim taketo 5-minutove zalezitosti,, malo prace, krasny vysledok.. a tie experimenty, nemaju konca,, ste mi vzorom :)
tatranka
@mariamka aj ja som v priebehu pár dní robila pannacottu 3 krát.Asi aj nám chutí tak ako aj tvojim okolo teba.Je to ozaj rýchle a chutné.Ak by si niečo nové s pannacottou vymyslela,prosím pridaj sem na stránku nový výtvor.Tiež ti budem vďačná.
babav
@tatranka , dakujem za inspiraciu ...neodolala som tvojim fotkam a vyskusala urobit panna cotta podla tvojho receptu.
Vela variacii s mliekom a smotanou ma fadnu chut aj ked sa servuje s cerstvym ovocim .Pouzila som kefir ,ktory dodal sviezu mierne kyslu
chut ..naozaj pochutka .Velka vdaka za tvoj 5*recept!
tatranka
@babav presne ako píšeš.Ten kefír tú chuť pannacotty osvieži.A ovocie už viac-menej len zdobí.
coldbery
krásne a určite veľmi chutné....je to super recept....vyskúšam ♥
tinka13
To je vynikajúci recept, robila som a môžem len vrelo odporúčať!!! Fantázia, je jemná, svieža a iný recept ani skúšať nebudem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia