Foto: pusta
Panna Cotta je známy a osviežujúci taliansky dezert, ktorý robievam vždy, ked dostanem chuť na niečo sladké. Má mnoho spôsobov prípravy a chutí nielen Zobraziť celý popisPanna Cotta je známy a osviežujúci taliansky dezert, ktorý robievam vždy, ked dostanem chuť na niečo sladké. Má mnoho spôsobov prípravy a chutí nielen v lete.
porcií
príprava
na 80 °C
Postup
-
1
Do hrnca dáme šľahačku, cukor, vanilkový cukor a varíme za stáleho miešania, kým sa cukor nerozpustí. Zmes sa nesmie variť, teplotu udržujeme okolo 80 stupňov Celsia. V miske namočíme plátky želatiny vo vode, asi na 3 minúty, vyžmýkanú želatínu pridáme do teplej mliečnej zmesi.
- 2
Miešame do rozpustenia želatíny. Zmes naplníme do pohárov a necháme vychladnúť, potom vložíme stuhnúť do chladničky - najmenej na 6 hodín.
- 3
Podávame dekorované karamelovou omáčkou, čokoládou alebo ľubovoľným ovocím. Použila som jahody a mandarínky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
už sme sa totiž o cukre a vanilke pohádali, môžeme sa pohádať aj o druhej surovine, nie?
a akú želatínu si použila, otker?
Chválili to , že je to dobrá maškrtka.
je to výborná maškrta.
dakujem za pochvalu a 5*
dakujem všetkým tým neznámym,ktorým sa môj recept páči, lajkli ho a zdieľajú. praje vám, aby tento dezert všetkým vám úžasne chutil :-)
preco riesite , ako ublizit, miesto aby ste riesili recept ???
ja mam na nocnikove obdobie u tej mojej pekne spomienky, zavcasu zacala, aj plienky sme pomerne skoro odlozili :-)
drzim palce :-)
Dokonca keď si má vybrať stáť v kúte alebo nočník, vyberie si kút :D