Pannacotta s acidkom (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Recept bol uvedený v časopise + 7 dní. Pannacottu som nikdy nerobila,a ako sa poznám,láka ma neznáme. Hneď som ju veru vyskúšala. Želatinu som pridala o jeden plátok viac,lebo mi slabo tuhla. Namiesto troch plátkov sú štyri. Tiež hnedý cukor som pridala o lyžicu viac .Tiež vanilku. Takto ja postupne mením recepty.Nie vždy recept ukončím podľa návodu.No tento recept je naozaj chutný a občerstvujúci.Pannacotta ma prekvapila svojou jemnou konzistenciou a výbornou občerstvujúcou chuťou.

20 minút
príprava
6 zohrievanie minút
na 60 °C

Suroviny

Postup

  1. K celému receptu je len tento obrázok.Totiž,recept je veľmi jednoduchý a aj na prípravu veľmi ľahký. Plátky želatiny ponoríme na tri minúty do vody. Šľahačkovú smotanu s hnedým cukrom zohrejeme,ale nedovolíme,aby nám zvrela! Namočené plátky želatiny vyžmýkame,/ vodu nepoužívame / ! Za stáleho miešania plátky pridávame k teplej smotane a stále miešame.Necháme ju dobre rozpustiť! Keď máme želatinu rozpustenú,pridáme kefír zmiešame,dobre premiešame a vlievame do sklenených misiek, alebo do silikónových foriem potretých olejom. Necháme schladiť,ideálne na celú noc. Vyklopíme a servírujeme so sezonným ovocím. Ja som zvolila jahody a čokoládu. Bola som milo prekvapená,aká je lahodná a občerstvujúca pochúťka pannacotta.
  2. Vyskúšajte,myslím,že táto dobrota spestrý váš jedálniček.
  3. Dnes som vyskúšala aj s karamelom.Pridávam obrázok.