Pannacotta s acidkom (fotorecept)
Autor receptu: tatranka
Recept bol uvedený v časopise + 7 dní. Pannacottu som nikdy nerobila,a ako sa poznám,láka ma neznáme. Hneď som ju veru vyskúšala.
Želatinu som pridala o jeden plátok viac,lebo mi slabo tuhla. Namiesto troch plátkov sú štyri.
Tiež hnedý cukor som pridala o lyžicu viac .Tiež vanilku.
Takto ja postupne mením recepty.Nie vždy recept ukončím podľa návodu.No tento recept je naozaj chutný a občerstvujúci.Pannacotta ma prekvapila svojou jemnou konzistenciou a výbornou občerstvujúcou chuťou.
20 minút príprava |
6 zohrievanie minút na 60 °C |
Postup
- K celému receptu je len tento obrázok.Totiž,recept je veľmi jednoduchý a aj na prípravu veľmi ľahký.
Plátky želatiny ponoríme na tri minúty do vody.
Šľahačkovú smotanu s hnedým cukrom zohrejeme,ale nedovolíme,aby nám
zvrela!
Namočené plátky želatiny vyžmýkame,/ vodu nepoužívame / ! Za stáleho miešania
plátky pridávame k teplej smotane a stále miešame.Necháme ju dobre rozpustiť!
Keď máme želatinu rozpustenú,pridáme kefír zmiešame,dobre premiešame a
vlievame
do sklenených misiek, alebo do silikónových foriem potretých olejom.
Necháme schladiť,ideálne na celú noc.
Vyklopíme a servírujeme so sezonným ovocím.
Ja som zvolila jahody a čokoládu.
Bola som milo prekvapená,aká je lahodná a občerstvujúca pochúťka pannacotta.
- Vyskúšajte,myslím,že táto dobrota spestrý váš jedálniček.
- Dnes som vyskúšala aj s karamelom.Pridávam obrázok.