Praženica s jarnou cibuľkou

sorinka33 - fotkasorinka33, 24. marca 2012
Praženica s jarnou cibuľkou
Foto: sorinka33

Keďže je tu sekcia raňajkových jedál, rozhodla som sa pridať jedlo, ktoré som mala ja dnes na raňajky. Je to rýchle, jednoduché, klasické, ale Zobraziť celý popisKeďže je tu sekcia raňajkových jedál, rozhodla som sa pridať jedlo, ktoré som mala ja dnes na raňajky. Je to rýchle, jednoduché, klasické, ale zato veľmi dobré :) A je v tom moja obľúbená jarná cibuľka.

1
porcia
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks




Postup

  1. 1

    Cibuľu očistíme, nakrájame, opražíme na panvici. Z jarnej cibuľky som dala len tie zelené konce, pokrájané na kúsky, takisto opražiť. Môže sa ale pridať aj celá :) Osolíme, okoreníme, pridáme vajce, spravíme do polotuha alebo tuha, podľa chuti.

  2. 2

    Ako oblohu môžeme použiť jarnú cibuľku, cherry rajčiny, syr eidam. Podávame samozrejme s pečivom. Dobrú chuť a ráno :)

Diskusia k receptu

afataga
dobre, taka klasika len ma prekvapilo ze 3 vajcia, to zjes ??? a este aj so syrom? ved to by som bola najedena do vecera :-)
sorinka33
tie vajcia boli dost male :D som bola prekvapena lebo obvykle by mi 2 stacili.. a tak ja som dost jedak :)
bubuayogi
fiha to je mnamka....len mi nejde ho hlavy, ze v martine uz je jarna cibulka a v nitre este nie :D
marika21
Robila som praženicu s fialovej/červenej/cibule. Zostali mi vajíčka zelené. Odvtedy používam len bledú cibuľu. Nechutilo mi to. Vyzeralo to asi tak, že sú tie vajcia pokazené.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia