Francúzsky kačací rilette

Zdeněk Michálek
šéfkuchár hotela Holiday Inn v Bratislave, 1. mája 2011
Francúzsky kačací rilette
Foto: Pravda - Ivan Majerský
8
porcií

Suroviny

1 kg
100 ml
2 ks
6-8 bobúľ
10-15 ks
1 malá hrsť čerstvý
2 PL
2 PL
1 hsrť
250 ml, alebo mäsový
1 PL
1,5 KL




Postup

  1. 1

    Kačacie mäso pokrájame na kúsky veľké ako malé vajce, v hrnci ho zalejeme hruškovicou alebo vodou. Pridáme korenie, cibuľky, soľ a varíme na malom plameni asi 45 minút.

  2. 2

    Potom ho čiastočne priklopíme pokrievkou a dusíme, až kým nie je mäso mäkké a tekutina odparená.

  3. 3

    Necháme vychladnúť a na druhý deň prikoreníme (mäso nesmie byť vysušené). Mäso s masťou ohrejeme, nalejeme do pohára a polejeme masťou.

Diskusia k receptu

vcelka
Vidno, že máme s Francúzmi spoločné aj niečo viac než len Štefánika...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia