Diabolská pochúťka

Autor receptu: sarha107

Tento recept pochadza z mojej vlastnej fantazie. Pri varení sa riadim heslom:" netreba sa báť experimentovať ". Najčastejšie tento recept pripravujem pre svoju rodinu v čase nejakej oslavy alebo príležitosti. Všetci máme radi pikantné a korenistné jedlá.

4
porcie
20 minút
príprava
65 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najprv popražíme na krúžka pokrájanú cibuľu spolu s predtlačeným cesnakom. Pridáme korenie- soľ, vegetu, biele korenie, kari korenie, chilly, sójovú omáčku. Pridáme na pásiky pokrájané bravčové, alebo kuracie mäso.
  2. Popražíme, postupne pridávame mrkvu, petržlen, šampióny a sušené huby. Huby sme pred varením dali do vriacej vody, aby trochu zmäkli. Prikryjeme a necháme trochu asi cca 35 min podusiť za občasného miešania.
  3. Pridáme kapiu a ešte podusíme asi 20 min. Na záver v pohári so smotanou rozmiešame trochu hladkej múky na zahustenie pochúťky. Povaríme ešte asi 10 min.
  4. Môžeme podávať k ryži, alebo ako prílohu v zemiakovej placke. Želám dobrú chuť.