Kuracie soté

Delikatesné kuracie soté s ananásom

Autor receptu: siuuu

V posledných rokoch sa mi nejako zmenili chute - obľúbila som si kombináciu mäsa a ovocia. Tento recept vznikol náhodou - dávnejšie som kúpila veľký ananás a potom som rozmýšľala čo s ním. Popozerala som viacero receptov, ale v každom mi niečo vadilo, tak som si vytvorila svoju verziu a odvtedy toto jedlo patrí k našim najobľúbenejším. Je jednoducho delikatesné. Takže ak sa nebojíte kombinácie mäsa a ovocia smelo do toho.

4
porcie
20 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Na masle opečieme pokrájanú šalotku, pridáme pokrájanú chilli papričku, pokrájané kuracie mäso, pár minút opekáme, pridáme ananás pokrájaný na malé kúsky, podlejeme ananásovou šťavou alebo vodou a pár minút necháme prebublávať. Dochutíme soľou, korením, kurkumou a karí korením, pridáme kokosové mlieko, necháme prevariť a podávame. Ako prílohu odporúčam ryžu.
  2. Klasické servírovanie :