Daniel na šípkovej omáčke s mandľovými kroketami
šéfkuchár hotela Mikado**** v Nitre, 25. januára 2017

Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 800 g |
|
| 80 g |
|
| 15 g |
|
| 100 ml |
|
| 5 g |
|
| 480 g |
|
| 1 ks |
|
| 20 g |
|
| 160 ml |
|
| 800 ml |
|
| 160 g |
|
| 2 ks |
|
| 6 zrniek |
|
| Krokety: | |
| 440 g |
|
| 250 ml |
|
| 250 g |
|
| 120 g |
|
| 10 g |
|
| 4 ks |
|
| 200 g |
|
| 100 g |
|
| 2 ks |
|
| 60 g |
|
| na vyprážanie |
|
Postup
-
1
Mäso umyjeme a osušíme. Stuhnutú slaninu nakrájame na prúžky. Koreňovú zeleninu očistíme a nakrájame na kocky. Stehno prešpikujeme slaninou. V kastróle zohrejeme olej a opečieme mäso. Mäso vyberieme a opražíme zeleninu. Pridáme bobkový list, nové korenie, citrónovú šťavu, šípkový džem a podlejeme červeným vínom. Víno zredukujeme a dolejeme horúci vývar.
- 2
Mäso vložíme späť a dusíme domäkka asi jeden a pol hodiny. Mäkké mäso vyberieme, omáčku rozmixujeme a prepasírujeme. Dochutíme soľou, cukrom a korením. Pred podávaním mäso nakrájame na plátky.
- 3
Zemiaky uvaríme v šupke. Pripravíme odpaľované cesto z vody, masti a múky: v kastróle privedieme do varu vodu s masťou, prisypeme múku, zmiernime teplotu a miešame, kým sa cesto nezačne odlepovať od dna kastróla. Cesto necháme trošku vychladnúť a po jednom zapracujeme vajcia a soľ. Pridáme nastrúhané zemiaky a polovičnú dávku mandlí. Z hmoty tvarujeme krokety, ktoré následne obalíme v múke, vo vajciach a v mandľovej múke zmiešanej s lupienkami. Vyprážame v horúcom oleji dozlatista. Hotové krokety preložíme na papierové servítky.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu