Foto: babkamt
Tento recept je z útlej knižky Ako používať korenie od autorky Dagmar Lánskej. Kniha vyšla v roku 1995.
tepelná úprava
Postup
-
1
Hovädzie mäso som umyla a nakrájala.
-
2
Očistenú cibuľu som nakrájala na kocky.
-
3
Tu je pripravená slaninka.
-
4
Na tanierik som si nastrúhala citrónovú kôru. Citrón som najprv dobre umyla a usušila.
-
5
Očistila som tri strúčiky cesnaku.
-
6
Najprv som osmažila slaninu. Pridala som k nej cibuľu. Chvíľu som ju restovala , potom som na ňu naliala asi za štamperlík horúcej vody , vydusila som vodu. Toto som opakovala ešte dva krát Tento postup zabezpečí ,že sa cibuľa dobre rozvarí a vytvorí chutnú šťavu .Pridala som mäso, opekala som ho kým sa zatiahlo.Hrniec som stiahla z ohňa a pridala som kmín, mletú sladkú a štipľavú papriku.Pridala som víno a strúhanú citrónovú kôru a pretlačený cesnak a paradajkový pretlak.Osolila a okorenila som mäso.
-
7
Nakoniec som pridala bobkové listy.Mäso som zaliala 250 ml horúcej vody a dala do tlakového hrnca.
-
8
Medzitým som si očistila zemiaky a dala ich variť.
-
9
Víno , ktoré dá gulášu dobrú chuť.
-
10
Tu už je hotový guláš. Dobrú chuť.
...preto ja u mojich receptou tuto kolonku nevyplňujem
@natali neviem ti povedať prečo ho tak autorka nazvala.Nemenila som jej názov jedla.@gordonklo tvoja pochvala ma potešila. To , že sa varí srdcom je vidieť aj na jedle.@tiginko neobanuješ. A ako prílohu môžeš dať napríklad knedľu. Ja som ju nerobila preto , že ju chcem robiť v sobotu. Preto som spravila zemiaky.