Dalmatínsky guláš fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 17. januára 2013
Dalmatínsky guláš (fotorecept)
Foto: babkamt

Tento recept je z útlej knižky Ako používať korenie od autorky Dagmar Lánskej. Kniha vyšla v roku 1995.

40 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 g
100 g
3 ks
2 ČL
0,5 ČL
3 strúčiky
štipka
2 PL
2 - 3 ks
200 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hovädzie mäso som umyla a nakrájala.

    Dalmatínsky guláš (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Očistenú cibuľu som nakrájala na kocky.

    Dalmatínsky guláš (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Tu je pripravená slaninka.

    Dalmatínsky guláš (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na tanierik som si nastrúhala citrónovú kôru. Citrón som najprv dobre umyla a usušila.

    Dalmatínsky guláš (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Očistila som tri strúčiky cesnaku.

    Dalmatínsky guláš (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Najprv som osmažila slaninu. Pridala som k nej cibuľu. Chvíľu som ju restovala , potom som na ňu naliala asi za štamperlík horúcej vody , vydusila som vodu. Toto som opakovala ešte dva krát Tento postup zabezpečí ,že sa cibuľa dobre rozvarí a vytvorí chutnú šťavu .Pridala som mäso, opekala som ho kým sa zatiahlo.Hrniec som stiahla z ohňa a pridala som kmín, mletú sladkú a štipľavú papriku.Pridala som víno a strúhanú citrónovú kôru a pretlačený cesnak a paradajkový pretlak.Osolila a okorenila som mäso.

    Dalmatínsky guláš (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Nakoniec som pridala bobkové listy.Mäso som zaliala 250 ml horúcej vody a dala do tlakového hrnca.

    Dalmatínsky guláš (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Medzitým som si očistila zemiaky a dala ich variť.

    Dalmatínsky guláš (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Víno , ktoré dá gulášu dobrú chuť.

    Dalmatínsky guláš (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Tu už je hotový guláš. Dobrú chuť.

    Dalmatínsky guláš (fotorecept) - obrázok 10
Recept je zaradený do kategórií:
Hovädzie mäso, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Varené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
pekne nafotené a podané a pre začiatočnikov,dala by som si už taký hotový
pekne nafotené a podané aj pre začiatočnikov,dala by som si už taký hotový