Dalmatínsky guláš (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Tento recept je z útlej knižky Ako používať korenie od autorky Dagmar Lánskej. Kniha vyšla v roku 1995.

40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Hovädzie mäso som umyla a nakrájala.
  2. Očistenú cibuľu som nakrájala na kocky.
  3. Tu je pripravená slaninka.
  4. Na tanierik som si nastrúhala citrónovú kôru. Citrón som najprv dobre umyla a usušila.
  5. Očistila som tri strúčiky cesnaku.
  6. Najprv som osmažila slaninu. Pridala som k nej cibuľu. Chvíľu som ju restovala , potom som na ňu naliala asi za štamperlík horúcej vody , vydusila som vodu. Toto som opakovala ešte dva krát Tento postup zabezpečí ,že sa cibuľa dobre rozvarí a vytvorí chutnú šťavu .Pridala som mäso, opekala som ho kým sa zatiahlo.Hrniec som stiahla z ohňa a pridala som kmín, mletú sladkú a štipľavú papriku.Pridala som víno a strúhanú citrónovú kôru a pretlačený cesnak a paradajkový pretlak.Osolila a okorenila som mäso.
  7. Nakoniec som pridala bobkové listy.Mäso som zaliala 250 ml horúcej vody a dala do tlakového hrnca.
  8. Medzitým som si očistila zemiaky a dala ich variť.
  9. Víno , ktoré dá gulášu dobrú chuť.
  10. Tu už je hotový guláš. Dobrú chuť.