Cviklový šalát

Cviklový šalát s pomarančom (fotorecept)

Autor receptu: kecemis

Ľahký šalát vhodný ako príloha alebo ľahká večera. Inšpirované z Trisha Yearwood z TV.

4-6
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Dal som si zohriat ruru na 200 stupnov. Cviklu som pofrkal olivovym olejom. Zabalil do alobalu a dal som do rury piect. Podla velkosti. Ja som piekol asi hodinu. Kym som mal cviklu v rure, ocistil som cibulu a nakrajal na drobno. Dal som ju do misky, pridal dve lyzicky oleja a dobre premiesal. Z alobalu som si spravil mensiu nadobu a tam som dal naolejovanu cibulu. Cviklu som vybral z rury asi 25 minut pred koncom a pridal som k nej cibulu. Vratil som do rury a piekol som dalsich 30 minut.
  2. Asi po hodine, cviklu som vyskusal vidlickov cviklu. Kedze bola makka, bolo hotovo. Po 25 minutach uz bola aj cibula, bola ciastocne skaramelizovana. Cibulu som dal do misky a cviklu som nehal este v alobale asi 8 - 10 minut trochu vychladnut.
  3. Pracovnu dosku som si dal foliu a osupanu cviklu som narkajal na kocky asi 1.5 cm velke. Kazdy podla svojej chuti. A pridal som do misky ku cibuli.
  4. Nozikom som osupal pomarance a pokrajal priblizne na rovnako veke kusky ako cviklu.
  5. Pripravil som si dressing. Zmiesal som spolu balzamikovy ocot, Cukor, horcicu, sol a korenie a 1/4 pohara olivoveho oleja. Dobre som premiesal a pridal do misky s nakrajanou cviklou, pomarancom a cibulou.
  6. Dobre som premiesal a dal na 20 minut do chladnicky.
  7. Pred podavanim som posypal listkami spenatu. Da sa pouzit aj nieco ine, napr. rukola. A nakoniec som pridal nasekane vlasske orechy.