Cviklový kisir s praženým cícerom videorecept

blogbusker - fotkablogbusker, 30. júna 2022

Jeden z mojich obľúbených vegánskych receptov - je tak sýty a plný bielkovín, že som sa o ňom raz vyjadril ako o steaku, len Zobraziť celý popisJeden z mojich obľúbených vegánskych receptov - je tak sýty a plný bielkovín, že som sa o ňom raz vyjadril ako o steaku, len nadrobenom , heh...

4
porcie
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
2 PL
100 g
100 g (z konzervy)
1 PL
150 g (aj s nálevom)
3 ks
2 PL
4 listy
1 hrsť
1 PL




Postup

  1. 1

    Bulgur vsyp do hlbokej misky, osoľ a prilej jednu lyžicu oleja. Zalej vriacou vodou, premiešaj a zakry dákym tanierom. Vody by malo byť tak cca 1 cm nad hladinou bulguru. Odlož bokom na asi 10 minút, potom znovu premiešaj, zakry a nechaj stáť posledných 10 minút.

  2. 2

    Quinou uvar v osolenej vode, postupuj ako pri cestovinách, množstvo vody zhruba rovnako ako pri bulgure.

  3. 3

    Scedený cícer z konzervy daj spolu s olivovým olejom do rozohriatej panvice, opraž sprudka za stáleho miešania. Dochuť soľou, korením a údenou paprikou. Restuj asi 5 minút, je dôležité neprestať miešať, aby sa paprika nepripiekla a nezhorkla.

  4. 4

    Cviklu spolu s 2 lyžicami z nálevu rozmixuj dohladka. Očisti a nadrobno nakrájaj cibuľky, mangold a koriander.

  5. 5

    Na záver všetko zmiešaj dokopy - to znamená bulgur, quinou, opražený cícer, cibuľku, ajvar, mangold, koriander, cviklu a balsamico - ochutnaj a dolaď pomocou soli a korenia, prípadne balsamicom (či citrónom) reguluj aj kyslosť.

  6. 6

    Podávaj samostatne, jedlo je vyvážené, sýte a plné bielkovín, alebo ako výdatnú prílohu napr. ku grilovanému halloumi, či zelenine s hríbami, alebo mäsu. Veď ty už vieš čo s tým - a nezabudni dozdobiť lístkami čerstvej mäty!

  7. 7

    Instagram: walrus.buko

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia