Cviklový šalát
Cviklovo-uhorkový šalát s kyslou smotanou (fotorecept)
Autor receptu: kvakac
Mali sme veľa čerstvých uhoriek a sterilizovanej cvikle, tak sme začali robiť tento šalát. V týchto teplých dňoch je to dobré osvieženie.
8 - 10 porcií |
20 minút príprava |
Postup
- Sterilizovanú cviklu dáme odtiecť od nálevu cez sitko. Nálev si odložíme.
- Vajcia uvarené na tvrdo necháme ochladiť a nastrúhame na veľkých okách. Pridáme k cvikle do misy.
- Uhorky nastrúhame na malých okách, pridáme do misy.
- Cibuľu pokrájame na drobnejšie a dáme tiež do misy. Ja som použil dvojakú cibuľu.
- Ďalej pridáme nasekaný kôpor, korenie, čili omáčku, worchester omáčku, ocot, cukor a soľ.
- Nakoniec pridáme kyslú smotanu.
- Všetko to dobre premiešame, ak je to husté, pridáme nálev z cvikle, podľa seba odhadneme hustotu. Necháme to nažiť aspoň 12 hodín. Potom je tá správna chuť. V týchto horúčavách je to osvieženie a dobrá papanica. U nás to jeme samotné, no dobré je k tomu aj kuracie varené mäso.