Cviklový šalát

Cviklovo-uhorkový šalát s kyslou smotanou (fotorecept)

Autor receptu: kvakac

Mali sme veľa čerstvých uhoriek a sterilizovanej cvikle, tak sme začali robiť tento šalát. V týchto teplých dňoch je to dobré osvieženie.

8 - 10
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Sterilizovanú cviklu dáme odtiecť od nálevu cez sitko. Nálev si odložíme.
  2. Vajcia uvarené na tvrdo necháme ochladiť a nastrúhame na veľkých okách. Pridáme k cvikle do misy.
  3. Uhorky nastrúhame na malých okách, pridáme do misy.
  4. Cibuľu pokrájame na drobnejšie a dáme tiež do misy. Ja som použil dvojakú cibuľu.
  5. Ďalej pridáme nasekaný kôpor, korenie, čili omáčku, worchester omáčku, ocot, cukor a soľ.
  6. Nakoniec pridáme kyslú smotanu.
  7. Všetko to dobre premiešame, ak je to husté, pridáme nálev z cvikle, podľa seba odhadneme hustotu. Necháme to nažiť aspoň 12 hodín. Potom je tá správna chuť. V týchto horúčavách je to osvieženie a dobrá papanica. U nás to jeme samotné, no dobré je k tomu aj kuracie varené mäso.