Cviklové rizoto podľa Štefana Martinoviča videorecept
Snažíte sa do seba dostať cviklu a už neviete ako? Možno vám pomôže recept od Štefana Martinoviča na prípravu zaujímavého rizota.
Suroviny
5 ks predvarená |
|
100 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
1 šálka |
|
200 ml |
|
2 PL |
|
|
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Na oleji opražíme na hrubo nakrájanú cibuľu. Pridáme ryžu, mleté čierne korenie, zalejeme vínom a dusíme. Podľa potreby prilievame vývar.
- 2
K ryži pridáme nakrájanú cviklu a ďalej dusíme, pokiaľ ryža nebude uvarená. Osolíme podľa potreby.
- 3
Nakrájané pekanové orechy opražíme.
- 4
Rizoto zjemníme maslom a na záver primiešame kozí syr a pekanové orechy.
Tiež cviklové rizoto:
Ďalšie recepty:
- 2
Doma som skúsil variantu s krúpami, ešte o kúsok lepšie
Ahoj, ako chutilo, cena? Ja doma robím pre 7 - 8 osôb, (1 kg ryže, 4 - 5 ks repy, syr, víno), celkom do 20€
Chutilo, ja to doma robievam so syrokrémom, tak je to ešte lepšie.