Cviklové placky s jogurtovým dresingom
Autor receptu: sandriw
Cvikla je zelenina bohatá na rôzne vitamíny a spolu s kvasenou kapustou je jednou zo
základných potravín, ktoré počas zimného obdobia poskytujú nášmu telu to, čo
potrebuje. Ale aj v jarmom období, keď si to už začína pýtať ľahšie jedlá na ňu netreba
zabúdať. Stačí len trocha skombinovať a pripravíme si svieži a chutný jarný obedík :)
Viac na: www.facebook.com/whiskitmixit
Postup
- Cviklu si nastrúhame na hrubšom strúhadle a mrkvu na jemnejšom. Ja som použila cviklu už uvarenú, lebo čerstvú som bohužiaľ nedostala. Šalotku a pažítku si najemno nakrájame.
- Do misky dáme cviklu, mrkvu, šalotku, polovicu pažítky, ovsené vločky a vajcia, a dobre premiešame. Osolíme, okoreníme a dochutíme tymiánom. Premiešame a necháme na chvíľu odpočinúť.
- Pripravíme dresing zmiešaním jogurtu, citrónovej šťavy a medu. Osolíme a okoreníme. Pridáme druhú polovicu pažítky (môžeme si trochu nechať aj na dozdobenie) a všetko dobre premiešame.
- V panvici si rozpálime olej a z cviklovej zmesi si upečieme malé placky (cca 5 cm v priemere). Podávame poliate dresingom a posypané rozdrobenou fetou.