Cupcakes s levanduľovým krémom
Anna Faltinová
cukrárka Grandhotela Praha**** v Tatranskej Lomnici, 19. marca 2020
cukrárka Grandhotela Praha**** v Tatranskej Lomnici, 19. marca 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
30 minút
príprava
príprava
15 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
100 g |
|
10 g |
|
1 KL |
|
1/2 KL |
|
100 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
45 g |
|
45 g rozpustené |
|
Krém: | |
200 ml |
|
100 g |
|
1 PL |
|
1 PL (alebo sušená levanduľa) |
|
Postup
-
1
Cesto: Rozpustené maslo, cukor, vajíčko a smotanu dôkladne premiešame. Prisypeme múku zmiešanú s kakaom, kypriacim práškom a so sódou bikarbónou. Všetko premiešame a pridáme čokoládu nasekanú na menšie kúsky.
- 2
Cestom naplníme muffinové košíčky do troch štvrtín. Pečieme pri teplote 170 °C asi 15 minút.
- 3
Krém: Smotanu s mascarpone a cukrom vyšľaháme. Do krému primiešame levanduľový sirup. Cukrárskym vrecúškom zdobíme upečené vychladnuté koláčiky.
Tiež cupcakes:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu