Cupcakes s levanduľovým krémom

Anna Faltinová
cukrárka Grandhotela Praha**** v Tatranskej Lomnici, 19. marca 2020
Cupcakes s levanduľovým krémom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
30 minút
príprava
15 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
100 g
10 g
1 KL
1/2 KL
100 g
100 g
1 ks
45 g
45 g rozpustené
Krém:
200 ml
100 g
1 PL
1 PL (alebo sušená levanduľa)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto: Rozpustené maslo, cukor, vajíčko a smotanu dôkladne premiešame. Prisypeme múku zmiešanú s kakaom, kypriacim práškom a so sódou bikarbónou. Všetko premiešame a pridáme čokoládu nasekanú na menšie kúsky.

  2. 2

    Cestom naplníme muffinové košíčky do troch štvrtín. Pečieme pri teplote 170 °C asi 15 minút.

  3. 3

    Krém: Smotanu s mascarpone a cukrom vyšľaháme. Do krému primiešame levanduľový sirup. Cukrárskym vrecúškom zdobíme upečené vychladnuté koláčiky.

Diskusia k receptu


Jeden komentár