Cuketový quiche
Autor receptu: pupava
Chceli sme vyskúšať, tak sme si urobili... a evidentne si budeme častejšie!
30 minút príprava |
40 minút na 200 °C |
Postup
- Zmiešaním surovín na cesto si urobíme cesto a šmaríme ho do chladničky.
- Pokračujeme tým, že si ošúpeme cibuľu, nakrájame ju na kocočky. Spolu s pretlačeným cesnakom opečieme cibuľu na troche olivového oleja. Keď je do sklovita opečená, odložíme ju bokom.
- Na tej istej panvici opečieme na plátky/tenké krúžky nakrájanú cuketu. Tiež odložíme.
- Do misky dáme suroviny na syrovú zmes - teda smotanu, nastrúhaný syr, nakrájanú jarnú cibuľku (aj zelené časti), nadrobno nakrájané lístky petržlenovej vňate, koreniny a dve vajcia. Všetko spolu poriadne premiešame.
- Po polhodinke z chladničky vyberieme cesto a vyvaľkáme ho (tak, aby bolo skôr tenké, no aby sa netrhalo). Do vymúčenej formy vložíme cesto - najlepšie je, ak cesto pretŕča cez okraj, potom ho jednoducho odtrhneme a ono sa položí do záhybov formy samo.
Cesto poprepichujeme vidličkou. Porozkladáme po ňom cibuľku. Na to poukladáme cuketu, šampiňóny a potom vlejeme syrovo-smotanovú zmes.
- Vložíme do trúby na 40 minút na 200 °C, priebežne kontrolujeme. Po 40 minútach vyberieme. Jesť sa dá za studena i za tepla, takže už len... Dobrú chuť (: