Foto: elixir
Jednoduchá, na masle.
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu a cesnak ošúpeme a pokrájame na drobno. Cukety poumývame a odstránime konce. Z jednej potom povykrajujeme kolieska koncom škrabky, zvyšok s ostatnými cuketami pokrájame na menšie kocky.
-
2
Na panvici rozpálime maslo, opražíme cesnak a cibuľu do sklovita, pridáme kocky cukety, osolíme a posypeme čiernym korením a chvíľu ešte oprážame.
- 3
Zeleninu zalejeme vývarom a povaríme 20 minút. 3 minúty pred dovarením pridáme tymián, nakoniec aj smotanu a polievku rozmixujeme.
- 4
Pridáme kolieska cukety a žeruchu, podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
páči sa mi :)