Čučoriedkový zákusok
Čučoriedkový zákusok

Čučoriedkový sen

borman - fotkaborman, 16. októbra 2018
Čučoriedkový sen
Foto: Borman

Tento recept vyšiel z mojej fantazie :)

40 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
250 g
2 PL
1 bal.
5 ks
100 ml
100 ml
1 liter
3 bal.
500 ml
100 g
8 PL
500 ml
700 g
1 bal.
Navrch:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Žĺtky vyšľaháme s cukrom a striedavo pridávame múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva a vodu s olejom. Do vymiešaného piškótového cesta zamiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 25 minút. Upečený korpus natrieme čučoriedkovým džemom a poukladáme čerstvé, mrazené alebo zavárané čučoriedky.

  2. 2

    Plnka: Uvaríme puding v litri mlieka, ku ktorému pridáme cukor. Uvarený puding necháme vychladnúť, pričom do vlažného zamiešame na kúsky nakrájané maslo a kyslú smotanu. Krém navrstvíme na čučoriedky a na pudingový krém dáme šľahačku vyšľahanú zo smotany so stužovačom. Povrch koláča ozdobíme strúhanou čokoládou.

    Čučoriedkový sen - obrázok 2
Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Ovocné, Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Taký sen by som si s radosťou nechala snívať aj ja. Ale praktická otázka: Nezredne krém po pridaní smotany? Ešte som taký nerobila. Môže byť chutný.
Musí byť senzačný. Dala by som si aj teraz, hoci držím diétu. Tomu by sa odolať nedalo. Ukladám - niekedy určite bude aj u nás.
Poprosím o doplnění rozměru plechu. Mám ještě jednu otázku: hotový krém necháš zchladit v lednici a pak naneseš na korpus? Takové snění bych si dala líbit.