Čučoriedkový zákusok
Čučoriedkový zákusok

Čučoriedkový sen

borman - fotkaborman, 16. októbra 2018
Čučoriedkový sen
Foto: Borman

Tento recept vyšiel z mojej fantazie :)

40 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
250 g
2 PL
1 bal.
5 ks
100 ml
100 ml
1 liter
3 bal.
500 ml
100 g
8 PL
500 ml
700 g
1 bal.
Navrch:




Postup

  1. 1

    Žĺtky vyšľaháme s cukrom a striedavo pridávame múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva a vodu s olejom. Do vymiešaného piškótového cesta zamiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 25 minút. Upečený korpus natrieme čučoriedkovým džemom a poukladáme čerstvé, mrazené alebo zavárané čučoriedky.

  2. 2

    Plnka: Uvaríme puding v litri mlieka, ku ktorému pridáme cukor. Uvarený puding necháme vychladnúť, pričom do vlažného zamiešame na kúsky nakrájané maslo a kyslú smotanu. Krém navrstvíme na čučoriedky a na pudingový krém dáme šľahačku vyšľahanú zo smotany so stužovačom. Povrch koláča ozdobíme strúhanou čokoládou.

    Čučoriedkový sen - obrázok 2

Diskusia k receptu

pivonka
Taký sen by som si s radosťou nechala snívať aj ja. Ale praktická otázka: Nezredne krém po pridaní smotany? Ešte som taký nerobila. Môže byť chutný.
motyka
Musí byť senzačný. Dala by som si aj teraz, hoci držím diétu. Tomu by sa odolať nedalo. Ukladám - niekedy určite bude aj u nás.
haji
Poprosím o doplnění rozměru plechu. Mám ještě jednu otázku: hotový krém necháš zchladit v lednici a pak naneseš na korpus? Takové snění bych si dala líbit.
borman
@Haji (16.10.2018 20:24)

Plech 36cmx25cm , hotovy krem sa vyleje este teply na cucoriedky, az potom ked tam bude slahacka a nastruhana cokoklada sa da cely kolac na noc do chladnicky.
1x haji
aleana
@Borman koláčik vyzerá veľmi chutne, ale mohol by si prosím roztriediť suroviny podľa toho, kam idú? a označiť, ktoré idú do cesta a ktoré do plnky. Ďakujem :-)
1x staja
borman
@Aleana (19.10.2018 12:50)

Prvych sedem poloziek ide do cesta, ostatne do plnky okrem slahacky, stuzovaca a cokolady, ktore idu uplne navrch kolaca. A samozrejme cucoriedkovy dzem a cucoriedky idu na cerstvo upecene cesto.