Čučoriedkový sen
Foto: Borman
Tento recept vyšiel z mojej fantazie :)
príprava
na 180 °C
Suroviny
250 g |
|
250 g |
|
2 PL |
|
1 bal. |
|
5 ks |
|
100 ml |
|
100 ml |
|
1 liter |
|
3 bal. |
|
500 ml |
|
100 g |
|
8 PL |
|
500 ml |
|
700 g |
|
|
|
1 bal. |
|
Navrch: | |
|
Postup
-
1
Žĺtky vyšľaháme s cukrom a striedavo pridávame múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva a vodu s olejom. Do vymiešaného piškótového cesta zamiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 25 minút. Upečený korpus natrieme čučoriedkovým džemom a poukladáme čerstvé, mrazené alebo zavárané čučoriedky.
- 2
Plnka: Uvaríme puding v litri mlieka, ku ktorému pridáme cukor. Uvarený puding necháme vychladnúť, pričom do vlažného zamiešame na kúsky nakrájané maslo a kyslú smotanu. Krém navrstvíme na čučoriedky a na pudingový krém dáme šľahačku vyšľahanú zo smotany so stužovačom. Povrch koláča ozdobíme strúhanou čokoládou.
- 2
Plech 36cmx25cm , hotovy krem sa vyleje este teply na cucoriedky, az potom ked tam bude slahacka a nastruhana cokoklada sa da cely kolac na noc do chladnicky.
Troska zredne, ale nie moc a najlepsie je dat kyslu pochutkovu smotanu RAJO.
môže byť aj Pilos z Lidla..??..:-))))
Moze tam byt hocijaka :)
Děkuji!
Prvych sedem poloziek ide do cesta, ostatne do plnky okrem slahacky, stuzovaca a cokolady, ktore idu uplne navrch kolaca. A samozrejme cucoriedkovy dzem a cucoriedky idu na cerstvo upecene cesto.