Kysnutý závin

Čokoládový pudingoš (fotorecept)

Autor receptu: eruska25

Je to starý recept na kysnutý závin. Snáď ho niektorým pripomeniem a pre niektorých bude nový, môjmu synovi veľmi chutí.

20
porcií
60 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. V troche vlažného mlieka s trochou cukru necháme napučať droždie. Múku preosejeme, pridáme kvások, štipku soli, cukor, olej, mlieko.
  2. Pridáme sneh z bielkov a vypracujeme cesto.
  3. Prikryté cesto necháme vykysnúť na dvojnásobný objem. Počas kysnutia si pripravíme plnku: Z mlieka, pudingového prášku, kakaa a cukru uvaríme puding a ešte do horúceho zamiešame Palmarin. Ten sa hneď rozpustí a vznikne hladká plnka.
  4. Po vykysnutí cesto rozdelíme na 4 časti.
  5. Každú vyvaľkáme a natrieme plnkou.
  6. Zrolujeme.
  7. Zatočíme.
  8. Prenesieme na plech s papierom a potrieme žĺtkom.
  9. Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 stupňoch 25 minút. Po upečení natrieme olejom.
  10. Vychladnutý pudingoš nakrájame.