Kysnutý závin
Čokoládový pudingoš (fotorecept)
Autor receptu: eruska25
Je to starý recept na kysnutý závin. Snáď ho niektorým pripomeniem a pre niektorých bude nový, môjmu synovi veľmi chutí.
20 porcií |
60 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- V troche vlažného mlieka s trochou cukru necháme napučať droždie. Múku preosejeme, pridáme kvások, štipku soli, cukor, olej, mlieko.
- Pridáme sneh z bielkov a vypracujeme cesto.
- Prikryté cesto necháme vykysnúť na dvojnásobný objem. Počas kysnutia si pripravíme plnku: Z mlieka, pudingového prášku, kakaa a cukru uvaríme puding a ešte do horúceho zamiešame Palmarin. Ten sa hneď rozpustí a vznikne hladká plnka.
- Po vykysnutí cesto rozdelíme na 4 časti.
- Každú vyvaľkáme a natrieme plnkou.
- Zrolujeme.
- Zatočíme.
- Prenesieme na plech s papierom a potrieme žĺtkom.
- Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 stupňoch 25 minút. Po upečení natrieme olejom.
- Vychladnutý pudingoš nakrájame.