Čokoládový koláč s mandľovým mliekom

Tomáš Zemanovič
šéfkuchár hotela Panorama **** v Trenčianskych Tepliciach, 10. januára 2019 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Čokoládový koláč s mandľovým mliekomFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
30 min
príprava
20 min
na 180 °C

Suroviny

1 ks
200 g
200 g
140 g
1 PL
1 PL
175 ml
100 g
1/2 bal.
Mandľové mlieko:
500 g
100 g
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Mandľové mlieko: Mandle namočíme na celú noc do vody. Na druhý deň mandle scedíme a ešte raz prelejeme studenou vodou. Mandle a ďatle vložíme do stolového mixéra a zalejeme vodou trochu nad okraj mandlí. Vymixujeme dohladka, podľa hustoty dolejeme vodu. Ďatle mlieko výborne osladia. Scedíme cez gázu.

  2. 2

    Koláč: Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Všetky ingrediencie okrem čokolády spolu zmiešame v jednej miske. Keď čokoláda mierne vychladne, opatrne ju nalejeme do pripravenej zmesi a poriadne premiešame. Necháme 10 minút oddýchnuť.

  3. 3

    Rúru vyhrejeme na 180 °C. Cesto nalejeme na vymastený plech a koláč pečieme 20 minút.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist