Čokoládový koláč s mandľovým mliekom
Tomáš Zemanovič
šéfkuchár hotela Panorama **** v Trenčianskych Tepliciach, 10. januára 2019
šéfkuchár hotela Panorama **** v Trenčianskych Tepliciach, 10. januára 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
30 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Mandľové mlieko: Mandle namočíme na celú noc do vody. Na druhý deň mandle scedíme a ešte raz prelejeme studenou vodou. Mandle a ďatle vložíme do stolového mixéra a zalejeme vodou trochu nad okraj mandlí. Vymixujeme dohladka, podľa hustoty dolejeme vodu. Ďatle mlieko výborne osladia. Scedíme cez gázu.
- 2
Koláč: Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Všetky ingrediencie okrem čokolády spolu zmiešame v jednej miske. Keď čokoláda mierne vychladne, opatrne ju nalejeme do pripravenej zmesi a poriadne premiešame. Necháme 10 minút oddýchnuť.
- 3
Rúru vyhrejeme na 180 °C. Cesto nalejeme na vymastený plech a koláč pečieme 20 minút.
Tiež Čokoládový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu