Čokoládový koláč
Čokoládový koláč

Čokoládový koláč s mandľovým mliekom

Tomáš Zemanovič
šéfkuchár hotela Panorama **** v Trenčianskych Tepliciach, 10. januára 2019
Čokoládový koláč s mandľovým mliekom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
200 g
200 g
140 g
1 PL
1 PL
175 ml
100 g
1/2 bal.
Mandľové mlieko:
500 g
100 g




Postup

  1. 1

    Mandľové mlieko: Mandle namočíme na celú noc do vody. Na druhý deň mandle scedíme a ešte raz prelejeme studenou vodou. Mandle a ďatle vložíme do stolového mixéra a zalejeme vodou trochu nad okraj mandlí. Vymixujeme dohladka, podľa hustoty dolejeme vodu. Ďatle mlieko výborne osladia. Scedíme cez gázu.

  2. 2

    Koláč: Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Všetky ingrediencie okrem čokolády spolu zmiešame v jednej miske. Keď čokoláda mierne vychladne, opatrne ju nalejeme do pripravenej zmesi a poriadne premiešame. Necháme 10 minút oddýchnuť.

  3. 3

    Rúru vyhrejeme na 180 °C. Cesto nalejeme na vymastený plech a koláč pečieme 20 minút.

Diskusia k receptu