Čokoládový koláč

Čokoládový koláč s mandľovým mliekom

Autor receptu: redakcia

30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Mandľové mlieko: Mandle namočíme na celú noc do vody. Na druhý deň mandle scedíme a ešte raz prelejeme studenou vodou. Mandle a ďatle vložíme do stolového mixéra a zalejeme vodou trochu nad okraj mandlí. Vymixujeme dohladka, podľa hustoty dolejeme vodu. Ďatle mlieko výborne osladia. Scedíme cez gázu.
  2. Koláč: Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Všetky ingrediencie okrem čokolády spolu zmiešame v jednej miske. Keď čokoláda mierne vychladne, opatrne ju nalejeme do pripravenej zmesi a poriadne premiešame. Necháme 10 minút oddýchnuť.
  3. Rúru vyhrejeme na 180 °C. Cesto nalejeme na vymastený plech a koláč pečieme 20 minút.