Čokoládová bábovka
Čokoládová bábovka

Čokoládovo-orechová bábovka s karamelovou omáčkou

19veroni87 - bez fotky19veroni87, 9. apríla 2017

Vynikajúca čokoládová bábovka

10
porcií
20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
250 g
 štipka
1/2 ČL
6 ks
2 PL
200 g
200 g
40 g
1 bal
100 g
250 g
Karamelová omáčka:
300 ml
1 PL
200 g
100 ml




Postup

  1. 1

    Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom, vanilkovým extraktom a so štipkou soli. Postupne pridáme vajcia, rozpustenú čokoládu a mlieko. Múku zmiešame s práškom do pečiva, kakaom a mletými orechami. Cesto vlejeme do vymastenej formy. Pečieme pri teplote 175 °C cca 50 minút. Necháme ju vychladnúť a vyberieme z formy.

  2. 2

    Do hrnca si dáme rozvariť vodu s cukrom. Varíme, kým sa nám nevytvorí karamel (musí mať zlatohnedú farbu). Potom pridáme maslo, smotanu so šipkou soli. Rozmiešame na hladký krém.

  3. 3

    Bábovku polejeme karamelovou omáčkou a posypeme nasekanými orechmi.

Diskusia k receptu

stanci11
jeeej :-) to by som sa nechala ponúknuť! krásnu ju máš teda :)
haji
Nádherně čokoládová bábovka, povedla se ti! Foto k zulíbání!
mitzy
Prekrásna bábovka ako od babičky. Foto krásne: retro z toho ide :) kk
evanaaa
Čokoláda, karamel, orechy, všetko samé dobroty, aj napriek zákazu, ochutnala by som kúsok......pozerala som sa na profil, ale zobrazuje sa mi len veľká skupina Varecháčov a nie autorka receptu......




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia