Čokoládová bábovka
Čokoládová bábovka

Čokoládová bábovka s vlašskými orechmi

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 13. augusta 2019. Komerčný recept.

Tejto bábovkovej bombe podľahnú všetci :)

Suroviny

Cesto:
150 g
1 bal.
180 g
150 g
6 ks
100 g
80 g
1 bal.
1 PL
150 g
50 g
Poleva:
150 g
50 g
30 g




Postup

  1. 1

    Maslo rozpustíme v hrnci. Pridáme nalámanú čokoládu a miešaním ju rozpustíme. Žĺtky vyšľaháme s práškovým a vanilínovým cukrom. Postupne pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, roztopenú čokoládu, múku s kypriacim práškom, kakao, orechy a nakoniec vyšľahaný tuhý sneh z bielkov, do ktorého sme pridali kryštálový cukor. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na bábovku.

  2. 2

    Pečieme pri teplote 170 °C 50 - 55 minút. Necháme vychladnúť vo forme a vyklopíme.

  3. 3

    Nakoniec bábovku polejeme polevou, ktorú pripravíme tak, že nad parou rozpustíme všetky suroviny.

  4. 4

    Bezlepkovú verziu bábovky pripravíme zámenou múky a kypriaceho prášku do pečiva za 150 g Cake mix.

Diskusia k receptu