Čokoládová bábovka s vlašskými orechmi
Foto: potravinarskavyrobaliana
Tejto bábovkovej bombe podľahnú všetci :)
Suroviny
Cesto: | |
150 g |
|
1 bal. |
|
180 g |
|
150 g |
|
6 ks |
|
100 g |
|
80 g |
|
1 bal. |
|
|
|
1 PL |
|
150 g |
|
50 g |
|
Poleva: | |
150 g |
|
50 g |
|
30 g |
|
Postup
-
1
Maslo rozpustíme v hrnci. Pridáme nalámanú čokoládu a miešaním ju rozpustíme. Žĺtky vyšľaháme s práškovým a vanilínovým cukrom. Postupne pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, roztopenú čokoládu, múku s kypriacim práškom, kakao, orechy a nakoniec vyšľahaný tuhý sneh z bielkov, do ktorého sme pridali kryštálový cukor. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na bábovku.
- 2
Pečieme pri teplote 170 °C 50 - 55 minút. Necháme vychladnúť vo forme a vyklopíme.
- 3
Nakoniec bábovku polejeme polevou, ktorú pripravíme tak, že nad parou rozpustíme všetky suroviny.
- 4
Bezlepkovú verziu bábovky pripravíme zámenou múky a kypriaceho prášku do pečiva za 150 g Cake mix.
Tiež Čokoládová bábovka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu