Čokoládový koláč
Čokoládový koláč

Čokoládovo-cviklový koláč

lara43 - bez fotkylara43, 25. apríla 2017
Čokoládovo-cviklový koláč
Foto: lara43

Zdravý koláč vhodný na všetky príležitosti. Jednoduchý príprava a skvelá chuť.

8
porcií
60 minút
príprava
50 minút
na 160 °C

Suroviny

2 lyžice
125 g
1,5 lyžičky
 štipka
150 g
240 ml
1 lyžička
3 ks
200 g (uvarená)
110 g (poleva)




Postup

  1. 1

    Predhrejeme rúru na 190 °C. Vymastíme a vysypeme múkou tortovú formu s priemerom 18 cm.

  2. 2

    Do veľkej misy preosejeme kakaový prášok a múku, pridáme prášok do pečiva a soľ a vmiešame aj cukor. Pridáme zvyšok ingrediencií a dobre premiešame. Nalejeme cesto do formy a pečieme 50 minút, pri teplote 160 °C.

  3. 3

    Korpus vyklopíme z formy a necháme vychladnúť. Potiahneme čokoládovou polevou a servírujeme s lyžičkou sladko-kyslej hustej smotany (kyslá smotana 16% vymiešaná s kryštálovým cukrom).

Diskusia k receptu

mitzy
Koláčik musí byť skvelý. Viem si predstaviť smotanu navrchu vymiešanú so šťavou z cvikly: bola by krásne ružová :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia