Čokoládovo-cviklový koláč
Zdravý koláč vhodný na všetky príležitosti. Jednoduchý príprava a skvelá chuť.
8
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
50 minút
na 160 °C
na 160 °C
Suroviny
| 2 lyžice |
|
| 125 g |
|
| 1,5 lyžičky |
|
| štipka |
|
| 150 g |
|
| 240 ml |
|
| 1 lyžička |
|
| 3 ks |
|
| 200 g (uvarená) |
|
| 110 g (poleva) |
|
Postup
-
1
Predhrejeme rúru na 190 °C. Vymastíme a vysypeme múkou tortovú formu s priemerom 18 cm.
- 2
Do veľkej misy preosejeme kakaový prášok a múku, pridáme prášok do pečiva a soľ a vmiešame aj cukor. Pridáme zvyšok ingrediencií a dobre premiešame. Nalejeme cesto do formy a pečieme 50 minút, pri teplote 160 °C.
- 3
Korpus vyklopíme z formy a necháme vychladnúť. Potiahneme čokoládovou polevou a servírujeme s lyžičkou sladko-kyslej hustej smotany (kyslá smotana 16% vymiešaná s kryštálovým cukrom).
Tiež Čokoládový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu