Tento perfektný recept som našla na stránke "Vaše nové ja" a keďže som mala uvarenú repu, vyskúšala som a zároveň zjednodušila technologický postup a Zobraziť celý popisTento perfektný recept som našla na stránke "Vaše nové ja" a keďže som mala uvarenú repu, vyskúšala som a zároveň zjednodušila technologický postup a neľutujem, je fantastický.♥
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
| 260 g |
|
| 200 g |
|
| 4 PL uvarená silná |
|
| 85 g |
|
| 5 ks |
|
| 1+1/4 ČL |
|
| 5 PL |
|
| 80 g ( alebo rapadura trstinová) |
|
| 1 PL |
|
| Na polevu: | |
| 100 g |
|
| 150 ml |
|
Postup
-
1
Čokoládu (môže byť aj várová, ale aspoň s 52% kakaa) si rozpustíme vo vodnom kúpeli spolu s kokosovým tukom (alebo maslom) a kávou. Červenú repu uvaríme a na jemno postrúhame.
-
2
Celé vajcia šľaháme spolu so štipkou soli, potom pridáme rapaduru trstinovú + med (alebo brezový cukor alebo normálny klasický cukor) a vyšľaháme do peny, postupne pridávame nie horúcu roztopenú čokoládu, zašľaháme, pridáme repu + kakao rozmiešané s PDP. Na menších otáčkach premiešame.
-
3
Dáme do formy vyloženej papierom na pečenie a na 160°C pečieme na vrchný a spodný ohrev 40 - 45 minút. Najskôr sa koláč zdvihne, ale potom padne, ale to je v poriadku. Necháme vychladnúť a polejeme čokoládovou polevou pripravenou roztopením čokolády v smotane vo vodnom kúpeli. Formu som dala 26 cm, ale stačí aj 24 cm, koláč bude vyšší.
-
4
Mali sme oslavu a tento koláč mal väčší úspech ako torta, stačí malý kúsok, je ozaj sýty a repu v ňom vôbec nepoznať.









Diskusia k receptu