Čokoládový koláč
Čokoládovo-cviklový koláč
Autor receptu: lara43
Zdravý koláč vhodný na všetky príležitosti. Jednoduchý príprava a skvelá chuť.
8 porcií |
60 minút príprava |
50 minút na 160 °C |
Postup
- Predhrejeme rúru na 190 °C. Vymastíme a vysypeme múkou tortovú formu s priemerom 18 cm.
- Do veľkej misy preosejeme kakaový prášok a múku, pridáme prášok do pečiva a soľ a vmiešame aj cukor. Pridáme zvyšok ingrediencií a dobre premiešame. Nalejeme cesto do formy a pečieme 50 minút, pri teplote 160 °C.
- Korpus vyklopíme z formy a necháme vychladnúť. Potiahneme čokoládovou polevou a servírujeme s lyžičkou sladko-kyslej hustej smotany (kyslá smotana 16% vymiešaná s kryštálovým cukrom).