Čokoládové suflé
Čokoládové suflé s marinovanými višňami
Autor receptu: redakcia
Postup- Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu s maslom. V samostatnej miske vymiešame vajcia, žĺtky a cukor. Prilejeme roztopenú čokoládu s maslom a na koniec primiešame múku. Misky na suflé vymastíme maslom, vysypeme múkou a vlejeme
cesto. Pečieme vo vopred vyhriatej
rúre na 180 stupňov približne 9 minút.
- Marinované višne: Odkôstkované višne s cukrom, klinčekmi a vínom
prevaríme, necháme vychladnúť
a marinujeme aspoň jeden deň.
- Višňový coulis (omáčka): Višne uvaríme s cukrom a trochou vody, rozmixujeme a omáčku zredukujeme na miernom ohni.
- Suflé podávame s marinovanými višňami a višňovou omáčkou.
|