Čokoládové suflé

Čokoládové suflé s marinovanými višňami

Autor receptu: redakcia

9 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu s maslom. V samostatnej miske vymiešame vajcia, žĺtky a cukor. Prilejeme roztopenú čokoládu s maslom a na koniec primiešame múku. Misky na suflé vymastíme maslom, vysypeme múkou a vlejeme cesto. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov približne 9 minút.
  2. Marinované višne: Odkôstkované višne s cukrom, klinčekmi a vínom prevaríme, necháme vychladnúť a marinujeme aspoň jeden deň.
  3. Višňový coulis (omáčka): Višne uvaríme s cukrom a trochou vody, rozmixujeme a omáčku zredukujeme na miernom ohni.
  4. Suflé podávame s marinovanými višňami a višňovou omáčkou.