Profiteroles

Čokoládové profiterolky

Autor receptu: redakcia

60 ks
porcií

Postup

  1. Odpaľované cesto: Do nádoby dáme vodu, maslo, cukor a soľ a začneme zohrievať. Keď sa maslo roztopí, pridáme múku a miešame dovtedy, kým sa zmes nezačne oddeľovať od hrnca. Preložíme do misy a keď trochu vychladne, po jednom primiešavame vajíčka. Cesto je vtedy dobré, keď sa naťahuje medzi dvoma prstami.
  2. Cesto preložíme do cukrárskeho vrecúška. Na plech dáme papier na pečenie. Vytláčame malé kopčeky, ktorých povrch postláčame mokrým prstom. Rúru predhrejeme na 210 °C a pečieme 15 minút. Potom znížime teplotu na 160 °C a pečieme ďalších 10 minút. Upečené profiterolky necháme vychladnúť.
  3. Krém: Dva druhy čokolády roztopíme a pridáme k šľahačke vyšľahanej s cukrom. Krém dáme do vrecúška a malým otvorom vtlačíme do profiteroliek.
  4. Druhý deň namáčame do roztopenej čokolády a zdobíme čokoládovými perličkami alebo sušenými malinami.