Profiteroles
Čokoládové profiterolky
Autor receptu: redakcia
Postup- Odpaľované cesto: Do nádoby dáme vodu, maslo, cukor a soľ
a začneme zohrievať. Keď sa maslo roztopí, pridáme múku a miešame dovtedy, kým sa zmes nezačne oddeľovať od hrnca. Preložíme do misy a keď trochu vychladne, po jednom primiešavame vajíčka. Cesto je vtedy dobré, keď sa
naťahuje medzi dvoma prstami.
- Cesto preložíme do cukrárskeho
vrecúška. Na plech dáme papier na pečenie. Vytláčame malé kopčeky, ktorých povrch postláčame mokrým prstom. Rúru predhrejeme na 210 °C a pečieme 15 minút. Potom znížime teplotu na 160 °C a pečieme ďalších 10 minút. Upečené profiterolky necháme vychladnúť.
- Krém: Dva druhy
čokolády roztopíme a pridáme k šľahačke vyšľahanej s cukrom. Krém dáme do vrecúška a malým otvorom vtlačíme do profiteroliek.
- Druhý deň namáčame do roztopenej čokolády a zdobíme čokoládovými perličkami alebo sušenými malinami.
|