Čokoládová torta s tvarohovým krémom a datľami fotorecept
Foto: sandra082
Recept na tortu som našla dávnejšie na nete,no upravila som si ho trochu podľa seba. A keďže nebola príležitosť upiecť ju skôr tak Zobraziť celý popisRecept na tortu som našla dávnejšie na nete,no upravila som si ho trochu podľa seba. A keďže nebola príležitosť upiecť ju skôr tak si počkala až doteraz. ? Mala by to byť vraj zdravšia alternatíva ? v podobe Kinder maxi king
na 180 °C
Suroviny
Korpus: | |
150 g (70 % alebo viac) |
|
60 g |
|
3 ks |
|
3 PL |
|
2 PL |
|
3 PL |
|
1,5 ČL |
|
štipka |
|
Krém: | |
250 g |
|
500 g |
|
1 bal. |
|
2 PL |
|
Datľová vrstva: | |
2 bal. |
|
podľa potreby |
|
Zdobenie: | |
80 g |
|
80 ml |
|
1 hrsť |
|
Postup
-
1
Korpus: Nad parou rozpustíme čokoládu s maslom a cukrom. Do vychladnutej zmesi zašľaháme žĺtky, mlieko a múku zmiešanú s kypriacim práškom. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na sneh, ktorý vmiešame do cesta. Cesto dáme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie. Ja som mala silikónovú formu s priemerom 24 cm a tak som papier nepoužila.
-
2
Po upečení korpus necháme vychladnúť a rozrežeme na polovicu.
-
3
Krém: Mascarpone spolu s tvarohom, vanilkovým cukrom a medom vyšľaháme. Ak niekto chce sladšie, môže pridať viac medu alebo akékoľvek sladidlo podľa chuti. No podľa mňa to stačí, pretože datľová vrstva je dosť sladká.
-
4
Datľová vrstva: Ďatle zalejeme horúcou vodou a necháme chvíľu postáť. Rozmixujeme ich s troškou vody v mixéri, pokiaľ sa dá čo najjemnejšie. Hmota by nemala byť príliš riedka, s vodou preto opatrne. Kto nemá rád datle, môže zvoliť klasický karamel.
-
5
Spodnú časť korpusu natrieme polovicou krému. Dáme vrstvu rozmixovanych datlí.
-
6
A znova opatrne rozotrieme vrstvu krému. Trošku krému si môžeme nechať a potrieť okraj celej torty.
-
7
Zakryjeme druhým korpusom a dáme na chvíľu do chladničky.
-
8
Zdobenie: Smotanu zohrejeme na chvíľu v mikrovlnke (asi 30-60 sekúnd), nalámeme do nej čokoládu a vymiešame dohladka. Polevu nalejeme na tortu. Tortu po obvode môžeme posypať mletými orechami.
-
9
Hotovo.
-
10
Foto v reze.
Diskusia k receptu