Čokoládová torta

Čokoládová torta s tvarohovým krémom a datľami (fotorecept)

Autor receptu: sandra082

Recept na tortu som našla dávnejšie na nete,no upravila som si ho trochu podľa seba. *A keďže nebola príležitosť upiecť ju skôr tak si počkala až doteraz. ? Mala by to byť vraj zdravšia alternatíva ? v podobe Kinder maxi king

20-30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Korpus: Nad parou rozpustíme čokoládu s maslom a cukrom. Do vychladnutej zmesi zašľaháme žĺtky, mlieko a múku zmiešanú s kypriacim práškom. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na sneh, ktorý vmiešame do cesta. Cesto dáme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie. Ja som mala silikónovú formu s priemerom 24 cm a tak som papier nepoužila.
  2. Po upečení korpus necháme vychladnúť a rozrežeme na polovicu.
  3. Krém: Mascarpone spolu s tvarohom, vanilkovým cukrom a medom vyšľaháme. Ak niekto chce sladšie, môže pridať viac medu alebo akékoľvek sladidlo podľa chuti. No podľa mňa to stačí, pretože datľová vrstva je dosť sladká.
  4. Datľová vrstva: Ďatle zalejeme horúcou vodou a necháme chvíľu postáť. Rozmixujeme ich s troškou vody v mixéri, pokiaľ sa dá čo najjemnejšie. Hmota by nemala byť príliš riedka, s vodou preto opatrne. Kto nemá rád datle, môže zvoliť klasický karamel.
  5. Spodnú časť korpusu natrieme polovicou krému. Dáme vrstvu rozmixovanych datlí.
  6. A znova opatrne rozotrieme vrstvu krému. Trošku krému si môžeme nechať a potrieť okraj celej torty.
  7. Zakryjeme druhým korpusom a dáme na chvíľu do chladničky.
  8. Zdobenie: Smotanu zohrejeme na chvíľu v mikrovlnke (asi 30-60 sekúnd), nalámeme do nej čokoládu a vymiešame dohladka. Polevu nalejeme na tortu. Tortu po obvode môžeme posypať mletými orechami.
  9. Hotovo.
  10. Foto v reze.