Čučoriedková roláda

Čokoládová roláda s čučoriedkami (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Jemný korpus z pudingového prášku, tvarohová plnka, k tomu čučoriedky...* Ponúkam recept na túto dobrotu, ktorá prekvapí a poteší.

22-24
porcií
30-40 minút
príprava
20-25 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielky šľaháme do hustej peny, postupne pridávame cukor, šľaháme na najvyššom stupni mixéra pokiaľ sa cukor nerozpustí.
  2. Našľaháme tuhý sneh, do ktorého pridáme postupne po jednom žĺtky a teplú vodu.
  3. Do základu zľahka varechou po lyžiciach vmiešame preosiaty pudingový prášok a preosiate kakao.
  4. Plech 30x40cm vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme pripravené cesto. Pečieme na 190 stupňov 20-25 minút.
  5. Korpus po upečení za horúca zrolujeme aj s papierom na pečenie, necháme vychladnúť.
  6. Smotanu a jemný tvaroh šľaháme na malých otáčkach a po miernom zhustnutí na najvyššom stupni mixéra došľaháme do tuha.
  7. Tvarohový krém.
  8. Korpus opatrne rozvinieme potrieme krémom do 3/4 , rozložíme umyté a odkvapkané čučoriedky.
  9. Roládu pomocou papiera zrolujeme a dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním ozdobíme podľa vlastnej fantázie, dobrú chuť.