Čučoriedková roláda
Čokoládová roláda s čučoriedkami (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Jemný korpus z pudingového prášku, tvarohová plnka, k tomu
čučoriedky...* Ponúkam recept na túto dobrotu, ktorá prekvapí a poteší.
22-24 porcií |
30-40 minút príprava |
20-25 minút na 190 °C |
Postup
- Bielky šľaháme do hustej peny, postupne pridávame cukor, šľaháme na najvyššom stupni mixéra pokiaľ sa cukor nerozpustí.
- Našľaháme tuhý sneh, do ktorého pridáme postupne po jednom žĺtky a teplú vodu.
- Do základu zľahka varechou po lyžiciach vmiešame preosiaty pudingový prášok a preosiate kakao.
- Plech 30x40cm vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme pripravené cesto. Pečieme na 190 stupňov 20-25 minút.
- Korpus po upečení za horúca zrolujeme aj s papierom na pečenie, necháme vychladnúť.
- Smotanu a jemný tvaroh šľaháme na malých otáčkach a po miernom zhustnutí na najvyššom stupni mixéra došľaháme do tuha.
- Tvarohový krém.
- Korpus opatrne rozvinieme potrieme krémom do 3/4 , rozložíme umyté a odkvapkané čučoriedky.
- Roládu pomocou papiera zrolujeme a dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním ozdobíme podľa vlastnej fantázie, dobrú chuť.