Citrónový zákusok

Citrónové rezy

Autor receptu: redakcia

20 minút
na 190-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Žĺtky vymiešame s cukrom a postupne pridávame vodu. Do vyšľahaných žĺtkov pridáme múku, zamiešame. Z bielkov vyšľaháme sneh, ktorý jemne zamiešame do cesta. Cesto vylejeme na plech s mastným papierom a pečieme v rúre vyhriatej na 190–200 °C asi 20 minút. Upečené cesto necháme vychladnúť.
  2. Krém: Z mlieka, žĺtkov, múky a vanilkového cukru uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť, rozmixujeme dohladka a primiešame citrónovú šťavu. Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom dopenista. Maslový krém primiešame do pudingovej kaše.
  3. Vychladnuté cesto prerežeme na polovicu. Jednu polovicu cesta potrieme krémom (časť odložíme na záverečné zdobenie), na ktorý položíme druhú polovicu cesta. Nakrájame na rezy a pomocou cukrárskeho vrecka ozdobíme zvyšným krémom. Rezy zdobíme čerstvými malinami, medovkou alebo mätou.