Cigánska pečienka fotorecept

bendix - fotkabendix, 5. decembra 2010
Cigánska pečienka (fotorecept)
Foto: bendix

Je čas vianočných trhov a už sa mi zbiehajú slinky na všetky tie dobroty. Tak som sa rozhodol pridať jeden tradičný recept ktorý tam Zobraziť celý popisJe čas vianočných trhov a už sa mi zbiehajú slinky na všetky tie dobroty. Tak som sa rozhodol pridať jeden tradičný recept ktorý tam určite nájdeme. Pre Vás čo máte chuť a čas si ho môžete pripraviť aj sami a to nemusíte naháňať ani Rómov.

4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

1 kg
0,5 l




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na rezne a vyklepeme, pridáme čierne korenie, papriku, soľ, potrieme roztlačeným cesnakom a horčicou. Naskladáme na seba a zalejeme mliekom. Marinujeme najlepšie z večera do rána ale môžme aj z rána do večera a najlepšie v chladničke.

    Cigánska pečienka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na druhý deň vyberieme a smažíme na oleji ku koncu môžme trošku podliať vodou a podusiť aby sme mali aj výbornú šťavu.

    Cigánska pečienka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Podávame s chlebom, horčicou, uhorkou, feferónkami, ale to už zvládne určite každý podľa svojej chuti. Tak teda dobrú chuť.

Diskusia k receptu

cistinka
ježišuuu.....toto je moje naj naj....keďže som od malička bufeťáčka, cigánske pečienky zbožňujem......slinky mi tečú a závidím každému, kto si túto dobrotu na vianočných trhoch kúpi....ja to žiaľ nebudem.
alexdidi
naozaj dobrotka..včera som si ju vychutnávala na vianočných trhoch....mňam, ale vítam aj Tvoj recept na domácu prípravu....
ketty3811
mňam,mňam.Keď u nás nebudú Vianočné trhy,tak si ju urobím doma.:-)
hubarka35
no ked to vidim aj vyhladla som,mnam-idem vytiahnut krkovicu a hned dnes to robim...vdaka za receptik
tinca
@bendix ukladám, slintám. Ja to na trhoch nejem, lebo sa desím toho prepáleného oleja. super:-)
sovka62
Cigánska zo stánku, to býval môj sen. Darmo mama robila doma, to už nebolo ono. Ale v posledných rokov sa akosi zmenila technológia. Už to nie je v tuku opražený kus mäsa. Teraz ho opečený preložia do cibuľovej gebuziny a tam ho duznia, kým celkom nestratí svoju pravú chuť. Tak takú cigánsku ja naozaj nemusím, je mi zle, len keď idem okolo stánku. Takže vyskúšam tvoj recept, doteraz som ciigánsku potierala horčicou až na panvici, keď som ju jednou stranou vložila do tuku, druhú som potrela. Uvidíme.
piczur
Ja sa na trhoch nabažím vôňou, ale papám doba. Týmto spôsobom som to ešte nerobila (namočiť do mlieka). Už aj by som si dala. Hurá v nedeľu mám mňam obed. Ďakujem.
evanaaa
Ja tiež mäso nakladám večer do mlieka, ale ochutím len to mlieko - cesnak drvený, korenie, paprika mletá, trocha vegety, ale vyskúšam nabudúce podľa teba. Myslím že aj jedno aj druhé je dobré.
mamimna
Toto je skvelý recept, od zverejnenia som ho robila niekoľkokrát a syn sa nevie dojesť, vlastne aj my ostatní, ale syn je najväčší jedák a to, ako často sa určité jedlo nás doma varí, závisí vo veľkej miere od neho. Len by som potrebovala niekoho, kto potom uprace kuchyňu :).
boodkaa
bendix, posledny komentar nema chybu :D
vynikajuci recept ;)
cien
A možem sa spýtat prečo zrovna zalievať mäsko mliekom a nie olejom ? Toto by ma veľmi teda zaujimalo, dík za odpoved bendix :-) :-)
hanuska
vyzerá super, určite sa stane aj u nás obľúbeným jedlom
kimlo
Nemá chybu... odporúčam pripravovať na bravčovej masti, potom aj tá masť je dobrá len tak na chlieb...
jozka2
rendix,pises,ze netreba nahanat ani ciganov.Prisiel cigan do masiara postavil sa do rady,pred nim policajt pyta prosim pekne nakrajajte mi 25DK ciganskej pecene,zaplatil a cigan hovori-a ja chcem zabalit jednu policajtsku hlavu prosim.
jozka2
cien,masko ked nasaje mlieko zmakne dostane lahodnu chut ja podlievam sl.smotanou,oliv,olej troche vegety a skorob a necham marinovat opeciem,alebo este obalim v struhanke a opeciem,najcastejsie tak robim kuracie prsia,ale aj hov.alebo brav.maso,ale to je iny recept.
jozka2
Bendix,robila som cigansku pecienku podla tvojho receptu a mozem povedat,ze masko ako pavucina,joooj dostalo sa mi aj pochvaly od mojho muzicka,lebo pre neho co nema spagety to nie je jedlo,jeho mamka bola talianka,no a namiesto hamburgera som krasne naaranzovala burger po kosicky.v daka za recept.
sc51
Z príspevkov vyplýva, že ide o naprostú väčšinu mladších ľudí. Ja si ešte pamätám bratislavské staré trhovisko a tam sa chodilo na cigánsku pečienku v bosniakoch,
1x jerica
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Zajtra idem na to, na skusy.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia