Cigánska pečienka (fotorecept)

Autor receptu: bendix

Je čas vianočných trhov a už sa mi zbiehajú slinky na všetky tie dobroty. Tak som sa rozhodol pridať jeden tradičný recept ktorý tam určite nájdeme. Pre Vás čo máte chuť a čas si ho môžete pripraviť aj sami a to nemusíte naháňať ani Rómov.

4
porcie
40 minút
príprava

Postup

  1. Mäso nakrájame na rezne a vyklepeme, pridáme čierne korenie, papriku, soľ, potrieme roztlačeným cesnakom a horčicou. Naskladáme na seba a zalejeme mliekom. Marinujeme najlepšie z večera do rána ale môžme aj z rána do večera a najlepšie v chladničke.
  2. Na druhý deň vyberieme a smažíme na oleji ku koncu môžme trošku podliať vodou a podusiť aby sme mali aj výbornú šťavu.
  3. Podávame s chlebom, horčicou, uhorkou, feferónkami, ale to už zvládne určite každý podľa svojej chuti. Tak teda dobrú chuť.