Cigánska pečienka (fotorecept)
Autor receptu: bendix
Je čas vianočných trhov a už sa mi zbiehajú slinky na všetky tie dobroty. Tak som sa rozhodol pridať jeden tradičný recept ktorý tam určite nájdeme.
Pre Vás čo máte chuť a čas si ho môžete pripraviť aj sami a to nemusíte naháňať ani Rómov.
Postup
- Mäso nakrájame na rezne a vyklepeme, pridáme čierne korenie, papriku, soľ, potrieme roztlačeným cesnakom a horčicou. Naskladáme na seba a zalejeme mliekom.
Marinujeme najlepšie z večera do rána ale môžme aj z rána do večera a najlepšie v chladničke.
- Na druhý deň vyberieme a smažíme na oleji ku koncu môžme trošku podliať vodou a podusiť aby sme mali aj výbornú šťavu.
- Podávame s chlebom, horčicou, uhorkou, feferónkami, ale to už zvládne určite každý podľa svojej chuti.
Tak teda dobrú chuť.