Cícerový šalát
Cícerový šalát so sušenými paradajkami
Autor receptu: redakcia
Z cícera sa dajú urobiť chutné jedlá, ktoré sú aj sýte, takže nahradia pokrmy s mäsom.
4 porcie |
15 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Môžeme použiť konzervovaný alebo sušený cícer. Konzervovaný opláchneme a necháme uschnúť. Sušený namočíme na noc, vodu zlejeme, zalejeme čistou vodou a varíme domäkka, potom osolíme. Varíme bez pokrievky, uvarený cícer zlejeme a necháme vychladnúť.
- Petržlenovú vňať umyjeme, osušíme a nasekáme. Cesnak a cibuľu ošúpeme, cesnak nastrúhame a cibuľu nakrájame nadrobno. Sušené paradajky nakrájame nahrubo.
- V mise zmiešame cícer, petržlenovú vňať, cesnak, sušené paradajky a cibuľu. Vyžmýkame na ne šťavu z citróna. Pridáme olivový olej a dochutíme soľou a korením. Všetko spolu dobre premiešame a šalát necháme odstáť minimálne hodinu.