« Naspäť na tento recept

Cícerovo-paradajkové karí (fotorecept) verzia na vytlačenie

Velmi jednoduche, jemne pikantne jedlo s vonou Orientu. Inspiracia Eat Smarter.

Autor receptu: frezia

Postup receptu

Ocistime cibulu, cesnak a zazvor. Cibulu pokrajame na pasiky, cesnak a zazvor nadrobno. Mätu umyjeme, a polovicu pokrajame nadrobno. Cicer z konzervy nechame odtiect.
Cícerovo-paradajkové karí (fotorecept) - obrázok 1

V panvici zohrejeme maslo, pridame pokrajanu cibulu, cesnak, zazvor a smazime pomaly asi 10 minut.
Cícerovo-paradajkové karí (fotorecept) - obrázok 2

Pridame vino, paradajky, karí a bobkovy list. Nechame to este asi 5 minut bublat.
Cícerovo-paradajkové karí (fotorecept) - obrázok 3

Pridame scedeny cicer a nechame to spolu asi 5 minut prehriat.
Cícerovo-paradajkové karí (fotorecept) - obrázok 4

Osolime, okorenime a pridame skoricu. Teraz to dostane ten spravny "smrnc". Posypeme to pokrajanou mätou a trocha si nechame na dekorovanie.
Cícerovo-paradajkové karí (fotorecept) - obrázok 5

Podavali sme to ako prilohu k hanger steaku. Inspirovala nas @afataga.
Cícerovo-paradajkové karí (fotorecept) - obrázok 6

Suroviny




4
porcie
15
minút
príprava
20
minút
tepelná úprava




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist