Cícerové ragú

Cícerové ragú s opekanou knedľou bez lepku

Autor receptu: novalim

Máte chuť na výživný obed bez mäsa plný bielkovín, vitamínov a k tomu ešte aj veľmi chutný? Ste na správnej adrese.* Dnešný recept na cícerové ragú je presne to, čo potrebujete. Príprava nezaberie ani pol hodiny a sýta bude celá rodina. Ako prílohu sme zvolili našu hotovú parenú bezgluténovú knedľu opečenú na olivovom oleji. Čo poviete, vyskúšate?

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na oleji osmažíme rozpučený cesnak, kým sa rozvonia, pridáme scedený cícer, kurkumu a karí korenie, premiešame a krátko orestujeme.
  2. Potom pridáme paradajky z konzervy, celú zmes dochutíme soľou a korením a krátko povaríme.
  3. Napokon pridáme kokosové mlieko a necháme prevrieť. Minútu pred vypnutím sporáka ešte do zmesi vhodíme umyté listy čerstvého baby špenátu, aby sa sparil.
  4. Podávame s opraženou knedľou bez lepku alebo s bezlepkovým chlebíkom.