Cícerová nátierka

Cícerová nátierka

Autor receptu: podravka

Vegetariánsku nátierku podávajte s opraženým domácim chlebom pokvapkaným kvapkami olivového oleja zmiešaného s šťavou z citróna a vychutnávajte si toto ľahké a lahodné jedlo.

6
porcií
70 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Lagris cícer uvaríme podľa návodu na obale.
  2. Na zahriatom olivovom oleji opečieme najemno nakrájaný pór. Pridáme rozmarín, cesnak, uvarený cícer a všetko spolu zľahka opražíme.
  3. Zložíme z ohňa a necháme trošku vychladnúť. Všetko spolu rozmixujeme v elektrickom mixéri.
  4. Pridáme soľ, korenie, citrónovú šťavu a všetko spolu premiešame.
  5. Podávanie: Nátierku podávame na opečenom chlebe, s tortillami, krekrami alebo podľa vašej chuti. Môžeme posypať sezamom alebo inými semiačkami.
  6. Rada: Podľa vašej chuti pridajte viac alebo menej olivového oleja a citrónovej šťavy, aby ste dostali želanú konzistenciu.