Zemiakové pagáče

Chutné zemiakové pagáčiky

Autor receptu: csicsi

Najchutnejšie zemiakové pagáčiky, ktoré sa nedajú pokaziť :)

25 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Spravíme kvások - v 200 ml vlažného mlieka s cukrom necháme nakysnúť droždie (42 g).
  2. Do veľkej misy preosejeme múku, v strede urobíme rukou jamku. Pridáme soľ, vajce, žĺtok, olej a vykysnutý kvások. Postupne pridávame ďalšie mlieko - koľko treba (ja som potrebovala 300 ml) a vymiesime cesto. Cesto prikryjeme a necháme nakysnúť.
  3. Zemiaky uvaríme v šupke a necháme vychladnúť. Potom ich ošúpeme.
  4. Nakysnuté cesto rozvaľkáme a na vrch nastrúhame zemiaky a maslo, môžete pridať aj trochu soli. Cesto preložíme na tretiny. Tento postup zopakujeme 3 x s pauzami.
  5. Z cesta vykrajujeme kolieska, poukladáme na plech, potrieme žĺtkom a necháme kysnúť na plechu.
  6. Na vrch pagáčikov môžete dať aj vlašské orechy.
  7. Pečieme na 200 °C približne 25 minút.