Zemiakové pagáče
Chutné zemiakové pagáčiky
Autor receptu: csicsi
Najchutnejšie zemiakové pagáčiky, ktoré sa nedajú pokaziť :)
Postup
- Spravíme kvások - v 200 ml vlažného mlieka s cukrom necháme nakysnúť droždie (42 g).
- Do veľkej misy preosejeme múku, v strede urobíme rukou jamku. Pridáme soľ, vajce, žĺtok, olej a vykysnutý kvások.
Postupne pridávame ďalšie mlieko - koľko treba (ja som potrebovala 300 ml) a vymiesime cesto. Cesto prikryjeme a necháme nakysnúť.
- Zemiaky uvaríme v šupke a necháme vychladnúť. Potom ich ošúpeme.
- Nakysnuté cesto rozvaľkáme a na vrch nastrúhame zemiaky a maslo, môžete pridať aj trochu soli. Cesto preložíme na tretiny. Tento postup zopakujeme 3 x s pauzami.
- Z cesta vykrajujeme kolieska, poukladáme na plech, potrieme žĺtkom a necháme kysnúť na plechu.
- Na vrch pagáčikov môžete dať aj vlašské orechy.
- Pečieme na 200 °C približne 25 minút.