Bezlepkové zemiakové pagáče
Foto: novalim
Bezlepkové zemiakové pagáče bez kysnutia sú veľmi obľúbené. Jemné nalístkované cesto sme dosiahli vďaka maslu a tvarohu a
vďaka zemiakom ostáva navyše krásne mäkké. Zobraziť celý popisBezlepkové zemiakové pagáče bez kysnutia sú veľmi obľúbené. Jemné nalístkované cesto sme dosiahli vďaka maslu a tvarohu a
vďaka zemiakom ostáva navyše krásne mäkké. Ak hľadáte recept na rýchle slané pečenie, práve ste ho našli.
Zdroj: https://novalim.net/bezlepkovy-vianocny-receptar/
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, potom ošúpeme a nastrúhame na jemno. Do väčšej misy dáme všetky suroviny na cesto a vypracujeme (ručne alebo hnetačom) hladké cesto. Ak sa cesto priveľmi lepí, pridáme ešte trošku múky.
- 2
Cesto potom vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 2,5-3 cm. Vykrajujeme pagáčiky s priemerom približne 4 cm a ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
- 3
Potrieme ich rozšľahaným vajcom zmiešaným s trochou oleja a posypeme rascou a hrubou soľou. Pečieme do zlatista na 180 °C približne 25 minút.
Tiež zemiakové pagáče:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
No to máš, Evi, pravdu. Ani ja nevidím lístkování. Ono se o něm píše v úvodě receptu: "Jemné nalístkované cesto sme dosiahli vďaka maslu a tvarohu a vďaka zemiakom ostáva navyše krásne mäkké."