Zemiakové pagáče
Zemiakové pagáče

Bezlepkové zemiakové pagáče

novalim - fotkanovalim, 22. novembra 2020. Komerčný recept.
Bezlepkové zemiakové pagáče
Foto: novalim

Bezlepkové zemiakové pagáče bez kysnutia sú veľmi obľúbené. Jemné nalístkované cesto sme dosiahli vďaka maslu a tvarohu a vďaka zemiakom ostáva navyše krásne mäkké. Ak hľadáte recept na rýchle slané pečenie, práve ste ho našli.
Zdroj: https://novalim.net/bezlepkovy-vianocny-receptar/

20 ks
porcií
25 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

230 g
250 g
20 g
250 g
250 g
2 ČL
Na potretie:
1-2 ks
trošku
Na posypanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, potom ošúpeme a nastrúhame na jemno. Do väčšej misy dáme všetky suroviny na cesto a vypracujeme (ručne alebo hnetačom) hladké cesto. Ak sa cesto priveľmi lepí, pridáme ešte trošku múky.

  2. 2

    Cesto potom vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 2,5-3 cm. Vykrajujeme pagáčiky s priemerom približne 4 cm a ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.

  3. 3

    Potrieme ich rozšľahaným vajcom zmiešaným s trochou oleja a posypeme rascou a hrubou soľou. Pečieme do zlatista na 180 °C približne 25 minút.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Zo zemiakového cesta mám rada všetko, aj pagáčiky budú chutiť.....@frezia68 , prečo nalístkované, tam sa nemá čo lístkovať, cesto nie je skladané.
1x haji
@evanaaa (23.11.2020 18:03)
No to máš, Evi, pravdu. Ani ja nevidím lístkování. Ono se o něm píše v úvodě receptu: "Jemné nalístkované cesto sme dosiahli vďaka maslu a tvarohu a vďaka zemiakom ostáva navyše krásne mäkké."
1x evanaaa