Chutné kuracie krídelká s prílohou
Autor receptu: alexandra1987
Kuracie krídelká robené v marináde patria medzi moje obľúbené. Tieto som opísala so všetkým, čo k tomu papáme my :)
6 porcií |
30 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- Kuracie krídelká umyjeme, osušíme a trochu osolíme.
- Pripravíme si marinádu zo všetkých vypísaných surovín, vložíme krídelká a necháme v chladničke min. 2 hodinky. (najlepšie cez noc)
- Vložíme do pekáča a pečieme cca hodinku pri 200 stupňoch, pri konci zapečieme na vyššej teplote. Aspoň 2 krát otáčame aby bola kôrka z oboch strán.
- Pripravíme si šalátik.
Čerstvú rukolu umyjeme.
- Cherry paradajky umyjeme a nakrájame na mesiačiky.
- Rukolu a cherry paradajky spolu zmiešame a trochu osolíme.
- Bagetky nakrájame na kolieska a pražíme na oleji. Ja som pridala aj do každej dávky trochu slaninky, cibuľky a cesnaku. Len treba dávať pozor, keď začínajú prihárať, treba ich na ďalšiu dávku bagety vymeniť.
- Každé koliesko už opečenej bagety potrieme cesnakom.
- Servírujeme :) Dobrú chuť