Chutné kuracie krídelká s prílohou

Autor receptu: alexandra1987

Kuracie krídelká robené v marináde patria medzi moje obľúbené. Tieto som opísala so všetkým, čo k tomu papáme my :)

6
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Kuracie krídelká umyjeme, osušíme a trochu osolíme.
  2. Pripravíme si marinádu zo všetkých vypísaných surovín, vložíme krídelká a necháme v chladničke min. 2 hodinky. (najlepšie cez noc)
  3. Vložíme do pekáča a pečieme cca hodinku pri 200 stupňoch, pri konci zapečieme na vyššej teplote. Aspoň 2 krát otáčame aby bola kôrka z oboch strán.
  4. Pripravíme si šalátik. Čerstvú rukolu umyjeme.
  5. Cherry paradajky umyjeme a nakrájame na mesiačiky.
  6. Rukolu a cherry paradajky spolu zmiešame a trochu osolíme.
  7. Bagetky nakrájame na kolieska a pražíme na oleji. Ja som pridala aj do každej dávky trochu slaninky, cibuľky a cesnaku. Len treba dávať pozor, keď začínajú prihárať, treba ich na ďalšiu dávku bagety vymeniť.
  8. Každé koliesko už opečenej bagety potrieme cesnakom.
  9. Servírujeme :) Dobrú chuť