Chrumkavý šalát s teľacími kroketkami
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
35 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Všetok šalát natrháme ručne do taniera, v ktorom budeme šalát podávať,
cibuľu nakrájame na menšie mesiačiky, pomaranč olúpeme a nakrájame
na kocky. Mleté mäso, soľ, korenie, postrúhaný syr, vajce, petržlenovú vňať a cesnak vymiešame
v nádobe a z pripravenej zmesi vytvarujeme guľky, ktoré obalíme v strúhanke
z kukuričných lupienkov a budeme ich potom vyprážať.
- Pesto: Rukolu, mandle, olej, med, limetkovú a citrónovú šťavu, soľ a korenie
rozmixujeme v mixéri, dochutíme podľa potreby soľou a použijeme na
ochutenie šalátu.
- Cesnaková striedka: Striedku z bieleho chleba natrháme na plech,
pokvapkáme olivovým olejom a nasekaným zázvorom a nasekanými 4 strúčikmi
cesnaku, poriadne premiešame a zapekáme v rúre pri teplote 195 °C,
kým sa nezačnú končeky chleba farbiť nahnedo.
|