Chrumkavý šalát s teľacími kroketkami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
35 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Všetok šalát natrháme ručne do taniera, v ktorom budeme šalát podávať, cibuľu nakrájame na menšie mesiačiky, pomaranč olúpeme a nakrájame na kocky. Mleté mäso, soľ, korenie, postrúhaný syr, vajce, petržlenovú vňať a cesnak vymiešame v nádobe a z pripravenej zmesi vytvarujeme guľky, ktoré obalíme v strúhanke z kukuričných lupienkov a budeme ich potom vyprážať.
  2. Pesto: Rukolu, mandle, olej, med, limetkovú a citrónovú šťavu, soľ a korenie rozmixujeme v mixéri, dochutíme podľa potreby soľou a použijeme na ochutenie šalátu.
  3. Cesnaková striedka: Striedku z bieleho chleba natrháme na plech, pokvapkáme olivovým olejom a nasekaným zázvorom a nasekanými 4 strúčikmi cesnaku, poriadne premiešame a zapekáme v rúre pri teplote 195 °C, kým sa nezačnú končeky chleba farbiť nahnedo.