Foto: evusik
Vegetky pečiem len pre veľmi výnimočné príležitosti. Na jednej strane je to veľmi prplavá práca, ale na druhej strane majú vždy veľký úspech.
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Suroviny na cesto zmiesime. Ako margarín som použila Palmarín, podľa originál receptu sa používala Visa, ale to sa už nerobí. Ak niekto vie čím by sa to dalo nahradiť budem rada. Mal by tam ísť obyčajný margarín, nie moc "maslový". Cesto rozdelíme na 6 rovnakých bochníčkov.
-
2
Plnka: zmäknuté maslo vymiešame s najemno postrúhaným syrom a lyžičkou červenej papriky.
-
3
Plnku si rovnomerne "uťapkáme" a rozdelíme na 6 dielov.
-
4
Bochníček cesta vyvaľkáme na tenučko do obdĺžnika a natrieme jedným dielom plnky. Začíname natierať od stredu smerom ku okraju tak, aby sme nepotrhali cesto :-)
-
5
Plnku rovnomerne rozotrieme až po samé okraje .....
-
6
a natesno zrolujeme ako roládu. Konce zatlačíme smerom dnu a celú roládu ešte pošúľame po doske aby sme vytlačili vzduch.
-
7
Rolády ukladáme na podnos a odložíme na noc do chladničky, alebo tak na 2 hodiny do mrazáku.
-
8
Keď sú roládky stuhnuté krájame ich ostrým nožom na tenko, ukladáme na suchý plech a posypeme zmesou vegety, soli a kmínu. Pečieme na 220°C asi 7 minút.
-
9
A toto je výsledok môjho snaženia. Robila som z dvoch dávok ale keby mi nepomohla dcéra tak sa nato nedám :-)
-
10
aj toto slané pečivo vydrží v mrazáku veľmi dlho a netreba ho rozmrazovať, behom chvíle sa môže konzumovať :-)
ale ja si narobim rolady a dam ich do mrazaku a ked mame chut tak vytiahnem, nakrajam, upeciem a mame co chrumat :)
@evusik poznáš rp na sucháre? To je bielkové cesto s hladkou múkou,mandľami...upečené vo forme na biskupský chlebík. robievam k Vianociam do každej rodiny. Tiež treba natenúčko nakrájať. A tak som si vymyslela zlepšovák. Krájam ich na el. krájači:) Na tenúčko, rýchlo, rovnako a super. Nedalo by sa to aj s touto roládkou ,najmä keď ju vyberieš z mrazáku? Snáď to stojí za vyskúšanie-neskúsiš @zdezda zajtra? Držím palce...