Fazuľové fašírky
Chrumkavé fazuľové karí fašírky
Autor receptu: ellie17
Kombinácia mungo a azuki fazule vytvára výživný základ, ktorý je
ochutený aromatickým korením ako karí, tymian, paprika, chilli či kurkuma. Zmes sa obaľuje v strúhanke a vypráža do chrumkava. Výsledkom sú voňavé, pikantné a chutné fašírky vhodné ako
hlavné jedlo, príloha alebo snack s
dipom.
|
4 porcie |
20 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Fazuľu mungo a azuki prepláchneme a namočíme aspoň na 4 hodiny alebo cez noc. Potom varíme vo vode do mäkka (cca 25–30 minút). Scedíme a necháme vychladnúť.
- Na panvici rozohrejeme 2 PL oleja a maslo. Orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu do sklovita, pridáme pretlačený cesnak a krátko orestujeme. Prisypeme všetky koreniny (karí, kurkumu, papriku, čierne a nové korenie, tymian, chilli) a premiešame.
- Uvarenú fazuľu dáme do misy a roztlačíme alebo krátko pulzne rozmixujeme tak, aby časť zostala v kusoch.
Primiešame restovanú cibuľu s koreninami, pridáme múku a podľa chuti dosolíme. Vznikne tvarovateľná hmota. Ak by bola príliš riedka, pridáme ešte trochu múky alebo strúhanky.
- Z hmoty vytvarujeme malé fašírky alebo placky.
Každú fašírku obalíme v strúhanke. Na panvici rozohrejeme olej a fašírky vyprážame do zlatohneda z oboch strán (cca 3–4 minúty každú stranu). Ukladáme na papierový obrúsok.