Chrumkavé fašírky z cukety so sezamom a syrom Ementál fotorecept
Foto: pusta
Máme radi cuketu, pripravila som z cukety fašírky s ementálom, obalila som ich v strúhanke zmiešanej so sezamom a vypražila som ich pekne do Zobraziť celý popisMáme radi cuketu, pripravila som z cukety fašírky s ementálom, obalila som ich v strúhanke zmiešanej so sezamom a vypražila som ich pekne do červena a do chrumkava. Recept pridávam pre milovníkov cukety a zeleninových fašírok.
porcie
príprava
na 100 °C
Suroviny
1 ks |
|
100 g |
|
podľa chuti |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
3 strúčiky |
|
1 ks |
|
podľa potreby na zahustenie |
|
1 PL do strúhanky na obaľovanie |
|
podľa potreby na obaľovanie |
|
1 ks |
|
podľa potreby na zahustenie |
|
200 ml na vyprážanie |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Cuketu som umyla,...
-
2
..odkrojila som oba konce...
-
3
...a nastrúhala som ju na slzičkovom strúhadle aj so šupkou do misy.
-
4
Syr Ementál som pokrájala na plátky asi 0,5 cm silné...
-
5
...a plátky som pokrájala na kocky o hrane 0,5 cm.
-
6
K nastrúhanej cukete som pridala sladkú mletú červenú papriku, mletú rascu, soľ,...
-
7
...prelisovaný cesnak,...
-
8
...vajce...
-
9
..a všetko som spolu dobre premiešala.
-
10
Pridala som syr pokrájaný na kocky,...
-
11
...vo vode namočenú a dobre vytlačenú žemľu, premiešala,...
-
12
...zmes som zahustila strúhankou,...
-
13
...dobre premiešala a zmes som odložila do chladničky odpočívať na 2 hodiny, aby sa prepojili všetky chute.
-
14
Zmes som ešte po vybratí zahustila hladkou múkou na tvárne cesto, lebo cuketa za ten čas pustila niečo vody a vlhkými rukami som vytvarovala fašírky,...
-
15
...ktoré som obalila v strúhanke zmiešanej so sezamovými semienkami.
-
16
V rozpálenom oleji som fašírky vypražila najprv z jednej strany,...
-
17
..potom z druhej strany, 5 + 5 minút, pekne do červena a do chrumkava.
-
18
Vypražené fašírky som položila na kuchynskú papierovú utierku, aby sa odsal prebytočný tuk.
-
19
Horúce fašírky som podávala s varenými novými zemiakmi a jednoduchým paradajkovým šalátom. Fašírky sú na povrchu krásne chrumkavé, vo vnútri mäkkučké výrazne korenené a doplnené čiastočne rozpusteným teplým Ementálom príjemnej orieškovej chuti.
ja som cesto pred odpočívaním v chladničke nemala riedke a strúhanky som ani nedala veľa, ale po dvoch hodinách odpočívania v chladničke cesto zredlo, vtedy som dosť musela dohustiť múkou, po obalení v strúhanke a sezame som ihned vkladala do vysokej vrstvy poriadne rozpáleného oleja, ktorý povrch fašíriek ihned zatiahol a vyprážala som, až sa celé fašírky dobre prepiekli a syr čiastočne rozpustil, ale cez chrumkavý obal nevytiekol.
pretože cuketové cesto má výraznú tendenciu rednúť, nerobila by som tieto fašírky v trúbe.
skús ich prekoreniť, presoliť, precesnakovať, pred vypražením poriadne dohustiť ešte múkou a potom po obalení ihned vložiť do vysokej vrstvy poriadne rozpáleného oleja a vypražiť do červena a do chrumkava - uvidš, že potom budú aj tebe chutiť ako nám, aj málo bolo :-)))
mohla som ich spraviť z dvojnásobnej dávky aspoň.
dúfam, že som pomohla.
dakujem za tvoj komentár.
varecha.pravda.sk/recepty/marinovana-zluta-cukina-fotorec...
dakujem za pochvalu.
dakujem.
dakujem za pochvalu.
dakujem.
som rada, že sa ti recept páči :-)
dakujemza pochvalu a prajem, aby sa ti vydaril.