Chody

/ 2450. stránka receptov

  • Krevety na cibuľke

    Krevety na cibuľke

    Za krásnu fotku ďakujeme používateľke Varecha. sk @michsamant :-)

  • Recept bez obrázku

    Špargľa s tofu a hlivou ustricovou

    Olej rozohrejeme, pridáme tofu (na kocky), popražíme, potom pridáme pór, ďalej hlivu, cesnak (pretlačený), ďumbier a miešame, kým huby nepustia šťavu. Primiešame špargľu, vývar a sójovú omáčku. Dusíme domäkka....

  • Recept bez obrázku

    Čínska makrela

    Nastrúhanú mrkvu podusíme na cibuľke, pridáme na kolieska pokrájaný pór, cesnak rozotrený so soľou, pridáme cukor, podľa potreby podlejeme vodou, pridáme karí korenie a PL sójovej omáčky, na menšie kúsky nakrájanú makrelu a...

  • Recept bez obrázku

    Zeleninový hrniec

    Cibuľu nakrájame nadrobno, hrášok vylúpeme zo strukov, tekvicu olúpeme a dužinu nakrájame na kocky. Kukuričné klasy zbavíme listov, očistíme, umyjeme a nakrájame na plátky. Paradajky olúpeme, zbavíme jadierok a rozštvrtíme.

  • Recept bez obrázku

    Exotické filé s karí omáčkou

    Paradajky vložíme na 10 sekúnd do vriacej vody, prepláchneme ich studenou vodou a olúpeme. Prerežeme ich na štyri časti a vyberieme jadrovník.

  • Recept bez obrázku

    Dusená ryba na čínsky spôsob

    Očistenú cibuľu nadrobno nakrájame. Čerstvé huby očistíme, nakrájame na plátky, osolíme a necháme chvíľu postáť. V rozpálenej masti opražíme cukor, pridáme pripravenú cibuľu, huby a na rezance nakrájanú šunku. Opražíme a premiešame...

  • Recept bez obrázku

    Špenátová fašírka

    Udusený špenát premiešame s nakrájanými žemľami sparenými horúcim mliekom, osolíme a okoreníme. Pridáme žĺtky, roztopené maslo, rozotrený cesnak, nadrobno nasekanú cibuľu.

  • Recept bez obrázku

    Dusená ryba na hrozienkach

    Do hrnca dáme umyté plátky ryby a pokvapkáme ich citrónovou šťavou a worcesterskou omáčkou. Cibuľu a zeler očistíme, nakrájame na malé kocky a rozložíme na plátky ryby.

  • Recept bez obrázku

    Karfiol na taliansky spôsob

    Karfiol očistíme a dáme do osolenej vriacej vody s octom. Varíme na miernom plameni 10 - 12 minút. Cesnak rozotrieme so soľou, speníme na rozpálenom oleji a pokvapkáme vodou, aby nezhorkol. Pridáme zelenú petržlenovú...

  • Recept bez obrázku

    Rybie filé s banánmi

    Filé umyjeme, pokrájame na plátky, pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme, obalíme múkou a na horúcom oleji opečieme.

  • Recept bez obrázku

    Pangasius so syrom

    Na oleji alebo masle opražíme cibuľu. Pridáme zmrazené ryby. Môžeme podliať vodou, osolíme a okoreníme podľa chuti.

  • Recept bez obrázku

    Dusená kapusta s karfiolom

    Kapustu zbavíme hlúbovitých častí, nakrájame na tenké rezance a opražíme v rozpálenej masti. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a sójovú omáčku. Osolíme, podlejeme a udusíme domäkka.

  • Recept bez obrázku

    Amur na cibuľke sa strúhaným chrenom

    Upravovaného amura nakrájame na menšie porcie a osolíme. Porcie zabalíme do plátku slaniny a obviažeme niťou.

  • Recept bez obrázku

    Baklažánový nákyp

    Do vymastenej ohňovzdornej misy dáme očistené a nakrájané baklažány, rozštvrtené paradajky a jemne posolené uvarené a na plátky nakrájané zemiaky. Vrch zalejeme smotanou a posypeme syrom.

  • Recept bez obrázku

    Zapečený baklažán so syrom a sezamom

    Baklažány rozrežeme na polovicu a vydlabeme časť výplne tak, aby v nich vznikli preliačiny. Tie posolíme a rovnomerne na ne rozotrieme cesnak. Do polovíc baklažánu poukladáme paradajky pokrájané na kolieska, okoreníme a preložíme hrubým plátkom...

  • Recept bez obrázku

    Pečené rybie filety so zemiakmi

    Zemiaky aj rajčiny nakrájame na krúžky, polovicu zemiakov si dáme na dno pekáča, ochutíme soľou, korením a rascou, pokryjeme paradajkami a potom prikryjeme druhou polovicou ochutených zemiakov.

  • Recept bez obrázku

    Losos na olivách

    Lososa umyjeme, osušíme a jemne osolíme. Plech na pečenie polejeme olivovým olejom, ktorý rozotrieme po celej ploche lososovými plátkami. Naolejované mäso poukladáme na jednu polovicu pekáča.

  • Baklažánová zmes

    Baklažánová zmes

    Fotka k receptu je od používateľky Varechy @michsamant, ktorá ho s menšími obmenami pripravila. Za fotku jej veľmi pekne ďakujeme :-)

  • Recept bez obrázku

    Mrkvový šalát

    Očistenú mrkvu nastrúhame. Citrónovú šťavu, med a trochu soli zmiešame s mrkvou. Šalát odložíme do chladničky. Pred podávaním polejeme jogurtom ochuteným pokrájanou petržlenovou vňaťou a posypeme opraženými slnečnicovými jadierkami.

  • Recept bez obrázku

    Pstruh po španielsky

    Pstruhy potrieme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme. Na panvici rozpálime olej, panvicu odložíme z ohňa a pridáme strúhanku, nasekaný cesnak a petržlen a dobre zamiešame.

TV Varecha TV Varecha logo
Inšpirácie z nových receptov
TOPlist