Chlebové fašírky
Chlebové fašírky - upratovanie v čase krízy (fotorecept)
Autor receptu: egresh69
Raz začas treba urobiť v kuchyni poriadok. Asi ako ja, nájdete syr ktorý stvrdol, pomaly nejedlý chlieb, a pod. Skúsil som z toho spraviť fašírky.* Vraj je fašírka fajn, keď je tam toho čo
najviac, tak som tam toho dal čo
najviac a ešte trochu pridal.
4 porcie |
38 minút príprava |
20 minút na 220 °C |
Postup
- Nikdy som sa nespoliehal, že sa niečo vo fašírke dobre upečie, tak som si slaninu, cibuľu a cesnak predsmažil.
- Chlieb nakrájaný na kocky a syr na drobno dáme do sklenej misy, pridáme nasekanú pažítku.
- Potom pridáme vajcia a to, čo sme pražili na panvici. Vyberte to z panvice deravou naberačkou, nech v tom nie je veľa masti.
- Nezabudnite na soľ, korenie, papriku.
- Dobre a dlho miešame, nech sa chlieb dobre napije a chute previažu. Umyjeme si ruky a zo zmesi vyformujeme guľky.
- Ozaj, dúfam, že vám napadlo, dať si vyhriať rúru na 220 stupňov. Ak nie, príprava jedla bude trvať dlhšie.
- Guľky položíme na plech, ja som ho vymastil masťou čo mi ostala z praženia a nechal v rúre 20 minút.
- A už len jesť. Dobrú chuť