Chlebové fašírky

Chlebové fašírky - upratovanie v čase krízy (fotorecept)

Autor receptu: egresh69

Raz začas treba urobiť v kuchyni poriadok. Asi ako ja, nájdete syr ktorý stvrdol, pomaly nejedlý chlieb, a pod. Skúsil som z toho spraviť fašírky.* Vraj je fašírka fajn, keď je tam toho čo najviac, tak som tam toho dal čo najviac a ešte trochu pridal.

4
porcie
38 minút
príprava
20 minút
na 220 °C

Postup

  1. Nikdy som sa nespoliehal, že sa niečo vo fašírke dobre upečie, tak som si slaninu, cibuľu a cesnak predsmažil.
  2. Chlieb nakrájaný na kocky a syr na drobno dáme do sklenej misy, pridáme nasekanú pažítku.
  3. Potom pridáme vajcia a to, čo sme pražili na panvici. Vyberte to z panvice deravou naberačkou, nech v tom nie je veľa masti.
  4. Nezabudnite na soľ, korenie, papriku.
  5. Dobre a dlho miešame, nech sa chlieb dobre napije a chute previažu. Umyjeme si ruky a zo zmesi vyformujeme guľky.
  6. Ozaj, dúfam, že vám napadlo, dať si vyhriať rúru na 220 stupňov. Ak nie, príprava jedla bude trvať dlhšie.
  7. Guľky položíme na plech, ja som ho vymastil masťou čo mi ostala z praženia a nechal v rúre 20 minút.
  8. A už len jesť. Dobrú chuť